Лайм

Чому гинуть орхідеї: експерти назвали помилки у догляді за квітами в зимовий період

Подбайте про свої вазони

Орхідеї - красиві, але непрості у догляді кімнатні рослини. Початківцям буває складно розібратися в "капризах" цієї квітки, через що вона ризикує припинити цвісти або навіть загинути.

Читайте також: Чому в'яне спатіфілум: поширена помилка у догляді за "Жіночим щастям", яку легко виправити.

Фото: pixabay.com

Взимку орхідеї перебувають у стані спокою, але це не означає, що ви можете забути про них до весни. У холодну пору року ці рослини вимагають трохи скоригувати догляд. Наприклад, ви повинні дати їм достатньо сонячного світла.

"Як і всім рослинам, сонячне світло необхідне орхідеї для того, щоб вона могла перетворювати його в енергію і красиво цвісти. Більшість орхідей добре почуваються при яскравому, але непрямому сонячному світлі, тому підвіконня, що виходять на схід або захід, ідеальні для більшої частини року, включаючи зиму", - розповіли спеціалісти сайту Express.co.uk.

Також не забувайте про підтримання температурного режиму. Орхідеї не люблять спеки, але не варто допускати, щоб температура в приміщенні опускалася нижче 15 градусів за Цельсієм. Якщо з ваших вікон дме, не тримайте орхідеї на підвіконнях. Краще поставити їх на підставки на відстані близько 30 см від вікна.

Читайте також: Як стимулювати повторне цвітіння орхідей: експерти поділилися досвідом.

Фото: pixabay.com

Побачивши, що листя орхідеї жовтіє, недосвідчені квітникарі лякаються і починають поливати її ще сильніше. Це груба помилка, адже довге перебування у вологому ґрунті може зрештою занапастити квітку. Щоб не помилитися, завжди перевіряйте стан ґрунтової суміші у вазоні перед поливом: вона має бути сухою. Зазвичай взимку достатньо поливати орхідею 1-2 рази на тиждень.

Підвищити вологість ґрунту можна за допомогою обприскування пульверизатором, але мочити листя не слід, інакше на ньому з'явиться цвіль. Грибок може призвести до того, що листя орхідеї згниє.

Орхідея потребує підживлення навіть узимку. Щоб рослина почувалася комфортно, підберіть для неї добрива зі спеціальним балансом азоту, фосфору та калію. Вносите підживлення слід раз на місяць відразу після поливу.

Дізнайтеся, які кімнатні рослини допоможуть очистити повітря у приміщенні.

Цікаві новини для вас:

6 простих способів урятувати кімнатні рослини, якими користуються досвідчені квітникарі.

Чому сохне і темніє драцена: часті помилки у догляді за деревом.

Чому пропадає фікус: часті помилки у догляді та як допомогти пальмі.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього