Лайм

Які подарунки не слід дарувати на Новий рік: вони можуть образити і засмутити

Напередодні Різдва та Нового року-2024 люди обирають подарунки для батьків, коханих, друзів та колег. Зробити це зовсім не важко, якщо ви добре знаєте смаки та потреби людини. Але бувають ситуації, коли подарунки купують навмання, і далеко не завжди вибір виявляється вдалим. TheLime склав добірку презентів, які краще не дарувати на зимові свята.

Читайте також: Топ-6 ідей новорічних подарунків для чоловіка: варіанти на будь-який бюджет.

Фото: pexels.com

Недоречні чи образливі предмети

Уникайте подарунків, які можуть здатися образливими, недоречними або просто несмаком. Сюди входять елементи декору з відвертим змістом, образливими фразами чи зображеннями. Наприклад, "голі" фартухи, іграшки-антистрес у вигляді жіночих грудей, футболки зі "смішними" нецензурними написами.

Подарунки для схуднення чи фітнесу

Не даруйте людям подарунки, пов'язані із втратою ваги, фітнесом чи дієтою, якщо ви не впевнені, що вони оцінять такий жест. Подібні предмети можуть бути образливими, особливо якщо людина не вважає свою фігуру недоліком і ніколи не питала у вас порад щодо свого зовнішнього вигляду.

Товари для прибирання

Деякі люди дійсно цінують практичні речі, але інші можуть вирішити, що ви натякаєте на безлад у їхньому будинку. Перш ніж обирати такі подарунки, краще дізнатися про переваги людини.

Повторно подаровані подарунки

Немає нічого поганого в тому, щоб вручити комусь подарунок, який вам не підійшов чи не знадобився. Але в такому випадку будьте обережні. Переконайтеся, що предмет не має явних ознак використання, адже нікому не захочеться отримати в подарунок "мотлох". Також важливо, щоб людина не отримала на свято те, що подарувала вам минулого року.

Читайте також: Найкращі подарунки для різних знаків Зодіаку: добірка ідей до Нового року та Різдва.

Занадто дешеві чи стандартні товари

Не даруйте подарунки, які можуть здатися необдуманими чи нещирими. Важливо показати, що ви серйозно поставилися до вибору подарунка, а не купили щось універсальне чи неякісне з найближчого супермаркету.

Фото: pexels.com

Подарунки, які потребують догляду

Будьте обережні, коли даруйте щось, що потребує постійного догляду та обслуговування, особливо якщо у отримувача зайнятий спосіб життя. Сюди входять рослини, домашні тварини або складні гаджети.

Надмірно екстравагантні подарунки

Надто щедрі, надмірно дорогі подарунки можуть викликати в одержувача дискомфорт або почуття обов'язку відповісти взаємністю. Не всі мають гроші на такий же дорогий презент. Враховуйте фінансовий стан одержувача та характер ваших відносин.

Сувеніри

Хоча сувеніри можуть бути кумедними, подумайте, чи має цей предмет якесь практичне застосування чи довгострокову привабливість. Подарунки, які здаються кумедними на мить, але не мають практичної цінності, можуть зрештою перетворитися на "пилозбірник".

Читайте також: Як вибрати якісну штучну ялинку до зимових свят: ознаки, на які варто звертати увагу.

Подарунки з прихованими витратами

Уникайте подарунків із прихованими витратами, таких як підписки на сервіси або послуги, за які людині доведеться доплачувати. Наприклад, не варто дарувати батькам або друзям підписку на Netflix, якщо він буде підв'язаний до їхньої картки. Такий подарунок може виявитися обтяжливим.

Пам'ятайте, що запорукою продуманого та гарно прийнятого подарунка є врахування смаків, уподобань одержувача та характеру ваших з ним стосунків. Якщо ви сумніваєтеся, обирайте подарунки, які відображають турботу та увагу, а не ті, які потенційно можуть бути образливими.

Дізнайтесь також, у яких кольорах не варто зустрічати Новий рік 2024.

Цікаві новини для вас:

Як і коли святкувати Різдво 2023 року: українські традиції не змінилися.

Чи відпочиватимуть українці на Новий рік та Різдво: скільки буде вихідних.

Що зробити з живою ялинкою, щоб вона довше залишалася свіжою та ароматною.

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці