Лайм

Поширена і груба помилка: експерт назвав найгірше місце для зберігання вина в домашніх умовах

Це холодильник

У кожної господині свої правила на кухні, однак деяких помилок все ж таки варто уникати. І якщо ви вже знаєте, чому готова їжа, овочі та зелень швидко псуються в холодильнику, візьміть собі на замітку, чому там не можна зберігати вино.

Про докладніше розповів у коментарі express.co.uk Браян Левато, директор компанії з оренди барів Spin&Shake.

Читайте також: Шеф-кухар порадила, як зберігати яйця, щоб вони довше залишалися свіжими.

Фото: pixabay.com

Експерт зазначив, що будь-яке вино, біле, червоне, навіть ігристе – тобто шампанське – в жодному разі не можна зберігати в холодильнику, якщо ви не хочете погіршити його смак та якість.

"Вина можна покласти в холодильник, щоб довести до необхідної температури перед подачею на стіл, проте зберігання в холодильнику протягом тривалого періоду шкідливе для якості продукту, оскільки низький рівень вологості всередині звичайного холодильника може призвести до висихання пробки, що призводить до окислення та псування", – підкреслив Левато.

Читайте також: Як перевірити якість вареної ковбаси в домашніх умовах: не всі знають ці способи.

Натомість експерт запропонував знайти місце зі стабільною температурою +7 – +18°C та відсутністю прямих сонячних променів. Це може бути шафа під сходами, комора в коридорі, гараж чи підвал для тих, у кого він є.

Також не варто зберігати вино на полиці над холодильником.

"Зберігати пляшки з вином на полицях над холодильником – не найкраща ідея, оскільки тепло, яке виділяється для охолодження внутрішньої частини холодильника, піднімається вгору", зазначив експерт.

Такі коливання температури можуть бути шкідливими для вина, оскільки вони можуть призвести до розширення та стиснення вина, потенційно виштовхуючи пробку або дозволяючи повітрю проникати у пляшку, що може призвести до передчасного старіння та псування.

Брайан також наголосив: "Зберігайте вина з натуральними пробками на боці, щоб пробка не висихала. Суха пробка може зморщитися і пропустити повітря в пляшку, що призведе до передчасного старіння вина та руйнування пробки при спробі її вийняти".

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах: вони швидко псуються.
  2. Як вберегти капусту від гниття: досвідчені городники повторюють цю обробку щомісяця.
  3. Щоб лимони не псувалися в холодильнику, зберігайте їх з розумом: правильні способи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.лайфхакилай

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні