У кожної господині свої правила на кухні, однак деяких помилок все ж таки варто уникати. І якщо ви вже знаєте, чому готова їжа, овочі та зелень швидко псуються в холодильнику, візьміть собі на замітку, чому там не можна зберігати вино.
Про докладніше розповів у коментарі express.co.uk Браян Левато, директор компанії з оренди барів Spin&Shake.
Читайте також: Шеф-кухар порадила, як зберігати яйця, щоб вони довше залишалися свіжими.
Експерт зазначив, що будь-яке вино, біле, червоне, навіть ігристе – тобто шампанське – в жодному разі не можна зберігати в холодильнику, якщо ви не хочете погіршити його смак та якість.
"Вина можна покласти в холодильник, щоб довести до необхідної температури перед подачею на стіл, проте зберігання в холодильнику протягом тривалого періоду шкідливе для якості продукту, оскільки низький рівень вологості всередині звичайного холодильника може призвести до висихання пробки, що призводить до окислення та псування", – підкреслив Левато.
Читайте також: Як перевірити якість вареної ковбаси в домашніх умовах: не всі знають ці способи.
Натомість експерт запропонував знайти місце зі стабільною температурою +7 – +18°C та відсутністю прямих сонячних променів. Це може бути шафа під сходами, комора в коридорі, гараж чи підвал для тих, у кого він є.
Також не варто зберігати вино на полиці над холодильником.
"Зберігати пляшки з вином на полицях над холодильником – не найкраща ідея, оскільки тепло, яке виділяється для охолодження внутрішньої частини холодильника, піднімається вгору", – зазначив експерт.
Такі коливання температури можуть бути шкідливими для вина, оскільки вони можуть призвести до розширення та стиснення вина, потенційно виштовхуючи пробку або дозволяючи повітрю проникати у пляшку, що може призвести до передчасного старіння та псування.
Брайан також наголосив: "Зберігайте вина з натуральними пробками на боці, щоб пробка не висихала. Суха пробка може зморщитися і пропустити повітря в пляшку, що призведе до передчасного старіння вина та руйнування пробки при спробі її вийняти".
- Читайте також на theLime, чому не можна ставити гаряче в холодильник.
Цікаві новини для вас:
- Які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах: вони швидко псуються.
- Як вберегти капусту від гниття: досвідчені городники повторюють цю обробку щомісяця.
- Щоб лимони не псувалися в холодильнику, зберігайте їх з розумом: правильні способи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.лайфхакилай