Лайм

Як перевірити якість вареної ковбаси в домашніх умовах: не всі знають ці способи

Маленькі хитрощі допоможуть розібратися

Обираючи продукти у магазині, ми сподіваємося купити якісні, без зайвих домішок компоненти, які радуватимуть не лише приємним смаком, але і хорошим складом. Деякі прості рекомендації допоможуть вам самостійно провести перевірку та визначити, якої якості ви купили той чи інший інгредієнт.

Наприклад, раніше ми розповідали, за якими ознаками можна розпізнати якісний натуральний мед, а цього разу поділимося, на що варто звертати увагу при купівлі вареної ковбаси. Цей продукт користується популярністю, і його часто можна побачити у нашому як щоденному меню, так і святковому. Тому, знаючи певні хитрощі, ви зможете обрати більш-менш натуральний виріб замість штучного.

Читайте також: Без цукру, масла і борошна: як приготувати натуральну домашню халву.

Фото: pixabay

На що варто звернути увагу при виборі вареної ковбаси?

  • Якісний, виготовлений з дотриманням всіх необхідних технологій, продукт має суху оболонку або злегка зволожену. Її консистенція має бути пружною, а фарш у жодному разі не рожевого кольору.
  • Якщо при розрізі ви помітили наявність повітряних бульбашок - це вказує на порушення технологічних умов, тобто м'ясо мало велику вологість і його неодноразово розморожували.
  • Вміст на етикетці - часто виробники замість справжнього м'яса нашпиговують продукт різними харчовими добавками - для того, щоб він збільшився в об'ємі і ставав важчим. Серед таких харчових добавок Е1200 - низькокалорійний штучний вологоутримуючий згущувач і підсолоджувач, завдяки якому виробник може заробити більше. Подібної добавки у вареній ковбасі може бути третина маси.
  • Ще один спосіб перевірити якість продукту такий: відріжте скибку ковбаси і стисніть її - якщо при цьому вона сильно деформується, значить варена ковбаса містить у своєму складі мінімальну кількість м'яса.

Читайте на тему: Як зберігати волоські горіхи, щоб вони не відсиріли і не засохли: найкращі способи.

Фото: pixabay

  • Реакція на вміст крохмалю: на свіжий розріз необхідно капнути 1-2 краплі йоду - поява синього кольору вказуватиме на його присутність.
  • Так само і сосиски при варінні: якщо вони розварюються, значить у їхньому складі багато крохмалю.
  • На вміст барвників ковбасу можна перевірити наступним чином: у склянку покласти 2-3 г дрібно нарізаної ковбасної маси, додати 5 мл спирту і добре все перемішати. Почекати 10 хвилин - якщо рідина стане забарвленою, це означатиме, що у продукті містяться барвники.
  • Ковбаса високої якості при смаженні не буде розшаровуватись і не прилипатиме до пательні. Протилежна ж ситуація вказуватиме на те, що ви придбали низькоякісний продукт.

Також ми розповідали, які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах: в них вони швидко псуються.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні