Лайм

Щоб лимони не псувалися у холодильнику, зберігайте їх з розумом: правильні способи

Лайфхаки для цілих та нарізаних плодів

Купуючи продукти в магазинах, ми прагнемо зберегти їх свіжими якнайдовше. Раніше ми ділилися секретом тривалого зберігання сиру, а в цьому матеріалі розповімо, як продовжити життя лимонів.

Читайте також: Найкраще місце для зберігання картоплі на кухні, щоб вона довго не псувалася.

Як правильно зберігати лимони

Існує декілька способів захистити лимони від висихання та псування.

Фото: pixabay.com

Найпопулярніший метод - загорнути лимон у пергамент і покласти у холодильник у відділення для фруктів. У такому вигляді цитрусові можуть зберігатись до тижня.

Читайте також: Розумний лайфхак при покупці яблук допоможе зрозуміти, як швидко вони зіпсуються.

Щоб цілі лимони зберегти ще довше, використовують метод із водою. Плоди складають у скляну банку та заливають холодною водою. Ємність потрібно брати великого об'єму, щоб лимони лежали не надто щільно. Що два дні воду зливають і заливають нову, а кожен лимон ретельно промивають під проточною водою.

Фото: pixabay.com

Для третього способу вам знадобиться свічка. У велику стерилізовану банку складіть цитрусові та встановіть всередині маленьку свічку. Запаліть та щільно закрутіть кришку. Вогонь прибере весь кисень і продовжить життя лимонів.

Ще один метод – зберігання лимонів у піску. Для цього способу беруть ящик і вистилають дно висушеним піском. Шар має бути приблизно 3 см. Плоди загортають у пергаментний папір і кладуть у ящик. Зверху насипають ще шар піску.

Якщо у вас вдома є віск, його також можна використовувати для зберігання цитрусових. Розтопіть віск і тонким шаром нанесіть на лимони. Зручно робити це за допомогою кисті. Коли віск застигне, складіть плоди в ящик з отворами, щоб циркулювало повітря.

Фото: pixabay.com

Як зберігати розрізаний лимон

Зріз лимона обробляють сіллю, потім перевертають і кладуть на тарілку зрізаною половиною донизу. Зберігають у холодильнику.

Також використовують цукор. Для цього плоди нарізають на тонкі пластини і укладають в банку або харчовий контейнер, чергуючи шари з цукром. У такому вигляді лимони зберігатимуться кілька днів.

Щоб зберегти велику кількість нарізаних лимонів, роблять цитрусову суміш. За допомогою м'ясорубки або блендера плоди подрібнюють, змішують з цукром та поміщають у скляну ємність.

Фото: pixabay.com

Дізнайтеся, чи можна зберігати мед у пластиковій тарі: поради, щоб він не втратив смаку та користі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Скрізь досягнуть успіху: знаки Зодіаку, які можуть працювати будь-де

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які досягнуть успіху в будь-якій сфері - Близнюки, Діви, Стрільці, Риби можуть працювати будь-де

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини