Лайм

Як довго можна зберігати пляшку вина після відкриття: часу не так багато

Багато хто про це навіть не замислюється

У кожної господині свої правила на кухні, однак деяких помилок все ж таки варто уникати. І якщо ви вже знаєте, де найгірше місце для зберігання вина в домашніх умовах, візьміть собі на замітку, як довго можна зберігати відкриту пляшку. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Читайте також: Як зберегти бульбашки у відкритому шампанському: два лайфхаки.

Як тільки ви витягли пробку з пляшки, вино починає стикатися з киснем і поступово окислюється. Погіршуються смакові якості вина, а разом із цим зникає і букет ароматів.

Щоб перевірити, чи окислилося вино, досить просто подивитися, якого кольору воно стало. Червоне вино набуває коричневого відтінку, біле – темного бурштинового. На жаль, таке вино краще вилити або використовувати для приготування різноманітних страв. Ще одна ознака окисленого вина – неприємний запах у білих винах, ніби гнилих яблук, а також оцтовий запах у червоних винах.

Фото: pixabay.com

Як довго можна зберігати пляшку вина після того, як вона була відкрита?

1. У середньому відкриті сухі червоні вина можуть простояти від 3 до 5 днів після відкриття, білі вина – до 2 днів. Ігристі вина простоять не більше 1,5-2 днів, після чого вони втрачають свій смак, насиченість та бульбашки.

2. Оскільки вино окислюється під впливом кисню, термін його зберігання залежить від площі зіткнення вина з повітрям. Наприклад, якщо залишилося півпляшки вина, воно збережеться довше, ніж чверть пляшки.

Читайте також: Як зберігати відкриту пляшку шампанського: американський експерт дав пораду.

3. Найоптимальніший спосіб продовжити термін зберігання у відкритій пляшці – це закупорити його та поставити в холодильник. Особливо актуально це для ігристих вин – у холоді бульбашки будуть повільніше виходити.

4. Кріплені, сухі або солодкі червоні вина можна зберігати в темному сухому місці, головне, щоб вони були закупорені.

5. Щоб зберегти вино більш тривалий термін, фахівці рекомендують перекрити напою кисень. Природно, краще вино, що залишилося, перелити в пляшку з меншим обсягом, щоб рівень вина досягав шийки пляшки, і герметично закупорити.

6. Можна придбати спеціальні аксесуари: вакуумні пробки, які дозволять відкачати з вина повітря, пробки-стопери, які герметично закривають пляшки і не дозволяють напоям видихатися.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чому не можна ставити гаряче у холодильник: причину заборони знають не всі.
  2. Як перевірити якість вареної ковбаси у домашніх умовах: не всі знають ці способи.
  3. Шеф-кухар порадила, як зберігати яйця, щоб вони довше залишалися свіжими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла