Лайм

Які продукти та страви не підходять для розігріву в мікрохвильовій печі

Господині-початківцю на замітку

Сучасні господині мають на кухні цілий арсенал побутової техніки, яка суттєво полегшує процес приготування їжі. Особливо це стосується мікрохвильової печі, за допомогою якої можна швидко розігріти обід, простерилізувати банки для консервації або зробити десерт. theLime вирішив докладніше розповісти, які продукти та готові страви не слід підігрівати у мікрохвильовій печі.

Читайте також: Що не можна гріти в мікрохвильовій печі: 8 порад, які не варто порушувати.

Фото: pixabay.com

Яйця в шкаралупі

Якщо в мікрохвильову піч покласти ціле яйце в шкаралупі, це може призвести до того, що воно вибухне. Якщо ви хочете розігріти яйце, краще спочатку очистити його від шкаралупи.

Гострий перець

Нагрівання гострого перцю в мікрохвильовій печі може призвести до виділення в повітря капсаїцину, що викликає подразнення очей та дихальної системи.

Грудне молоко

Грудне молоко в мікрохвильовій печі може нагрітися нерівномірно і таким чином обпалити рот дитини. Натомість рекомендуємо підігрівати грудне молоко на теплій водяній бані.

Смажена їжа

Розігрів смажених продуктів у мікрохвильовій печі може призвести до того, що вони втратить всю вологу і стануть сухими. Щоб добитися хрусткої скоринки, краще використовувати духовку або сковороду.

Читайте також: Які продукти не слід зберігати у пластикових контейнерах: вони швидко псуються.

Фрукти

Цілі фрукти, такі як виноград або помідори, можуть вибухнути під час нагрівання в мікрохвильовій печі через підвищення тиску. Безпечніше розрізати їх або проколоти перед тим, як розігрівати в мікрохвильовій печі.

Продукти у банках

Такі продукти при нагріванні можуть спричинити іскри та потенційно пошкодити мікрохвильову піч. Перед розігрівом перекладіть консервовані продукти в контейнери, придатні для використання в мікрохвильовій печі.

Пластикові контейнери

Деякі пластикові контейнери та контейнери з пінополістиролу при нагріванні виділяють шкідливі хімічні речовини або можуть просто розплавитися. Використовуйте лише контейнери, на яких вказано, що їх можна використовувати у мікрохвильовій печі.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Який пластиковий посуд не підходить для гарячої їжі та як правильно читати маркування.
  2. Варто з'їсти якнайшвидше: терміни зберігання салатів, закусок і м'яса після свят.
  3. Скільки можна зберігати варені яйця і що з них приготувати: кулінарні поради.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього