Лайм

В духовці, каструлі і мікрохвильовці: найкращі способи стерилізації банок

Скористайтеся одним із перелічених методів

Якщо ви вже визначилися зі смачним рецептом консервації на зиму, саме час подумати про правильну стерилізацію банок. Оскільки це – важлива та незамінна частина даного процесу. Далі ми розповімо про те, як простерилізувати банки трьома ефективними та зручними способами.

Фото: unsplash.com

Читайте також: Чому вибухають банки з огірками: топ-5 помилок під час консервації на зиму.

Підготовка до стерилізації

Перед початком перевірте банки на наявність відколів. Для консервації можна використовувати тільки ємності, які не мають пошкоджень. Також не слід брати нерівні кришки з іржею або подряпинами. Чистою губкою промийте банки і кришки. Бажано для цього використовувати натуральний миючий засіб, гірчичний порошок, соду або господарське мило.

Далі перераховані 3 способи стерилізації банок, які є простими, але дієвими.

В духовці

Банки ретельно помийте і мокрими перемістіть їх у духовку. Увімкніть прилад приблизно на 100°C (але не більше 130°C) та залиште ємності стерилізуватися на 5–7 хвилин – поки вони повністю висохнуть. Готово, банки можна використовувати для заготовок на зиму.

Над каструлею з водою

На каструлю з киплячою водою зверху поставте друшляк або решітку. Туди усередину розмість перевернуту вимиту банку і залиште її стерилізуватися над парою протягом на 5–7 хвилин.

Фото: Getty Images

Читайте на тему: Які кришки використовувати для консервування та як їх стерилізувати: 4 способи.

У мікрохвильовці

Попередньо вимиту банку на 1–1,5 см наповніть водою й увімкніть пічку на 2–4 хвилини. Після того, як вказаний час минув, обережно дістаньте нагріту ємність. Готово, банку можна використовувати для подальшої консервації.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні