Кожна господиня стикається з поширеною проблемою різдвяних та новорічних свят – після застіль завжди залишається багато їжі, особливо салатів з майонезом, закусок та м'ясних нарізок, які дуже швидко стають непридатними до вживання. theLime вирішив докладніше розповісти про їх терміни зберігання.
Читайте також: Скільки можна зберігати варені яйця і що з них приготувати: кулінарні поради.
Скільки часу можна зберігати салати та закуски?
1. Готові салати з м'ясом, грибами, рибою, яйцями, сиром, морепродуктами можна тримати у холодильнику не більше 6 годин, на столі – не більше 2-х. Це стосується всіх салатів, заправлених майонезом. Такі салати – це їжа на один вечір, тому їх слід з'їсти якнайшвидше, поки в них не почали розмножуватися бактерії.
2. Салати, заправлені рослинною олією, можуть зберігатися трохи довше – до 3-х годин.
3. Фруктові салати, заправлені йогуртом, рекомендується вжити одразу до 2-х годин, поки фрукти не пустили сік.
Читайте також: Експерт поділився розумними лайфхаками, щоб продукти довго не псувалися в холодильнику.
4. Тушене м'ясо птиці, баранину чи відбивні зі свинини можна зберігати у холодильнику трохи більше 1-2 днів.
5. Стейки, великі шматки м'яса, щільно обгорнуті харчовою плівкою, витримають у холоді 3-4 дні.
6. Сири можна зберігати в холодильнику до 2-х тижнів (найкраще в нижній скриньці). Напівм'які або тверді сири (наприклад, чеддер або гауда) можна тримати протягом 2-3 тижнів, але потрібно пам'ятати, що вони не повинні бути в холодній частині холодильника.
- Раніше ми розповіли, як зберігати розрізане авокадо, щоб воно не темніло.
- Читайте також на theLime, як довго можна зберігати пляшку вина після відкриття.
Цікаві новини для вас:
- Як вберегти капусту від гниття: досвідчені городники повторюють цю обробку кожен місяць.
- Які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах: вони швидко псуються.
- Як зберігати волоські горіхи, щоб вони не відсиріли і не засохли: найкращі способи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.