Лайм

Варто з'їсти якнайшвидше: терміни зберігання салатів, закусок і м'яса після свят

Не ігноруйте ці правила

Кожна господиня стикається з поширеною проблемою різдвяних та новорічних свят – після застіль завжди залишається багато їжі, особливо салатів з майонезом, закусок та м'ясних нарізок, які дуже швидко стають непридатними до вживання. theLime вирішив докладніше розповісти про їх терміни зберігання.

Читайте також: Скільки можна зберігати варені яйця і що з них приготувати: кулінарні поради.

Фото: pixabay.com

Скільки часу можна зберігати салати та закуски?

1. Готові салати з м'ясом, грибами, рибою, яйцями, сиром, морепродуктами можна тримати у холодильнику не більше 6 годин, на столі – не більше 2-х. Це стосується всіх салатів, заправлених майонезом. Такі салати це їжа на один вечір, тому їх слід з'їсти якнайшвидше, поки в них не почали розмножуватися бактерії.

2. Салати, заправлені рослинною олією, можуть зберігатися трохи довше до 3-х годин.

3. Фруктові салати, заправлені йогуртом, рекомендується вжити одразу до 2-х годин, поки фрукти не пустили сік.

Читайте також: Експерт поділився розумними лайфхаками, щоб продукти довго не псувалися в холодильнику.

4. Тушене м'ясо птиці, баранину чи відбивні зі свинини можна зберігати у холодильнику трохи більше 1-2 днів.

5. Стейки, великі шматки м'яса, щільно обгорнуті харчовою плівкою, витримають у холоді 3-4 дні.

6. Сири можна зберігати в холодильнику до 2-х тижнів (найкраще в нижній скриньці). Напівм'які або тверді сири (наприклад, чеддер або гауда) можна тримати протягом 2-3 тижнів, але потрібно пам'ятати, що вони не повинні бути в холодній частині холодильника.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як вберегти капусту від гниття: досвідчені городники повторюють цю обробку кожен місяць.
  2. Які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах: вони швидко псуються.
  3. Як зберігати волоські горіхи, щоб вони не відсиріли і не засохли: найкращі способи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні