Лайм

Рік Дракона ще не наступив: коли і як його відзначати

Це свято китайці також вважають і святом весни

2024-й - рік Зеленого Дерев'яного Дракона, і у ніч 31 грудня на 1 січня світ відзначив прихід нового символу та року. Проте, якщо говорити про китайський Новий рік, то він наступить лише 10 лютого.

Відповідно до східного календаря, Новий рік у Китаї залежить від руху Сонця та Місяця, тобто почнеться він 10 лютого, а закінчиться 28 січня 2025 року. За китайськими звичаями це свято знаменує зміну тварини покровителя, у 2024-му - це Зелений Дерев’яний Дракон, про що вже зазначалося вище.

Читайте також: Будуть купатися в грошах: рік Дракона принесе багатство чотирьом знакам за східним гороскопом.

Фото: unsplash.com

Згідно європейської міфології, Дракон є уособленням небезпечної істоти, яка сіє хаос та нещастя. У той же час, згідно китайської міфології, Дракон - одна з найщасливіших тварин, символ мудрості та влади. Крім того, ця тварина-покровитель є єдиним міфічним персонажем китайського гороскопу, тому у цьому році варто бути готовим до несподіваних подій, які можуть трапитися.

Традиції святкування китайського Нового року

Напередодні китайці роблять генеральне прибирання, оскільки вважають, що у Новий рік потрібно йти без зайвих речей. Те ж саме стосується і боргів, тому важливо встигнути їх повернути саме до настання Нового року, щоб нове життя розпочати з полегшенням.

Ще один важливий момент - у період новорічних святкувань китайці навідуються до своїх родичів та приймають гостей у себе вдома. Якщо ж вийти на будь-яку вуличку китайського міста, то можна побачити різноманітні маскаради, феєрверки та натовп людей, які святкують та насолоджуються прийдешнім святом.

Читайте на тему: Нехай Всесвіт нас почує: як зірки привітали українців з Новим роком-2024.

Фото: unsplash.com

Також, за іншою традицією, в Китаї кожна сім'я збирається на вечерю воз'єднання, в рамках якої проводяться святкові заходи: запускаються феєрверки: влаштовуються жертовники і запалюються запашні вогні. За допомогою цього обряду китайці притягують у своє життя радість, щастя, удачу, мир та гармонію.

Нагадаємо, улюбленими кольорами Дракона є зелений, білий, червоний, пурпурний, срібний, жовтий та золотий. Цей символ любить все блискуче і яскраве, а темні, майже чорні та тьмяні відтінки можуть йому не сподобатись.

  • Раніше ми розповідали, яким буде 2024 рік для вашого знаку Зодіаку: гороскоп на 12 місяців.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею