Далеко не всім подобається смак печінки, тому багато господинь шукають рецепти її приготування, які дозволять задовольнити навіть найбільш вибагливих гурманів. Раніше ми розповідали, як зробити ніжний печінковий торт зі сметанним кремом, а цього разу поділимося популярним рецептом із додаванням моркви і цибулі.
Інгредієнти для млинців: 400 г курячої печінки, 2 шт яйця, 300 мл молока, 150 г борошна, 1 ст ложка олії, сіль, мускатний горіх і коріандр за смаком. Інгредієнти для начинки: майонез (бажано домашній), 2-3 шт середніх морквин, 2 цибулини, олія для смаження, 30 г вершкового масла, сіль, спеції за смаком, 50 г води, 1-2 шт зубчика часнику.
Читайте на тему: Як приготувати печінкові млинці з начинкою із плавленого сиру: простий рецепт.
Приготування: спочатку робимо млинці. Для цього печінку добре промиваємо у холодній воді і перебиваємо в блендері до однорідної маси. Додаємо до неї яйця, сіль, спеції та ще раз ретельно перемішуємо. Також поступово додаємо борошно та молоко. Борошно може бути різне, тому регулюйте його кількість, відштовхуючись від консистенції тіста. Воно має бути як тісто на звичайні тонкі млинці.
В кінці додаємо олію і все добре перемішуємо. Якщо добре перемішати не вийшло і все-таки з'явилися грудочки з борошна – бажано подрібнити все за допомогою погружного блендера.
Тісто для млинців готове. Смажимо їх на краплі олії по кілька хвилин з кожної сторони. Вогонь має бути маленьким. Пам’ятаємо, що в складі є печінка і їй потрібно повністю приготуватися.
Переходимо до приготування начинки. Моркву та цибулю очищуємо, добре миємо і натираємо на дрібній тертці. Далі їх смажимо на олії на середньому вогні, постійно перемішуючи до того моменту, поки компоненти не стануть м'якими. Додаємо масло, воду, сіль та спеції. Продовжуємо смажити до готовності, не забуваючи при цьому постійно помішувати вміст сковорідки.
До майонезу додаємо подрібнений часник. Перемішуємо ці два компоненти в окремій ємності.
Перший млинець намазуємо майонезом, зверху накриваємо другим і його намазуємо начинкою. Чергуємо шари з майонезом та начинкою, поки не закінчаться млинці.
Читайте також: Печемо бісквітний Морквяний торт із простих інгредієнтів: смачний рецепт.
Готовій страві даємо настоятися в холодильнику кілька годин. Обов’язково накриваємо плівкою, так як млинці швидко можуть провітритися і підсохнути.
Після того, як кілька годин минуло, дістаємо наш печінковий торт з холодильника та куштуємо. Смачного!
- Печінкові оладки: дізнайтесь, як приготувати вдома м'ясні млинці.
Інші новини для вас:
- Як приготувати курячу печінку в сметані: простий рецепт.
- Як приготувати ніжний печінковий паштет із зеленню: простий рецепт.
- Готуємо ніжний печінковий торт зі сметанним кремом: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.