Лайм

Рецепт печінкового торта з курячою печінкою: як приготувати з морквою і цибулею

Поекспериментуйте на кухні

Далеко не всім подобається смак печінки, тому багато господинь шукають рецепти її приготування, які дозволять задовольнити навіть найбільш вибагливих гурманів. Раніше ми розповідали, як зробити ніжний печінковий торт зі сметанним кремом, а цього разу поділимося популярним рецептом із додаванням моркви і цибулі.

Інгредієнти для млинців: 400 г курячої печінки, 2 шт яйця, 300 мл молока, 150 г борошна, 1 ст ложка олії, сіль, мускатний горіх і коріандр за смаком. Інгредієнти для начинки: майонез (бажано домашній), 2-3 шт середніх морквин, 2 цибулини, олія для смаження, 30 г вершкового масла, сіль, спеції за смаком, 50 г води, 1-2 шт зубчика часнику.

Читайте на тему: Як приготувати печінкові млинці з начинкою із плавленого сиру: простий рецепт.

Фото: instagram.com/cook_and_eat_with_love

Приготування: спочатку робимо млинці. Для цього печінку добре промиваємо у холодній воді і перебиваємо в блендері до однорідної маси. Додаємо до неї яйця, сіль, спеції та ще раз ретельно перемішуємо. Також поступово додаємо борошно та молоко. Борошно може бути різне, тому регулюйте його кількість, відштовхуючись від консистенції тіста. Воно має бути як тісто на звичайні тонкі млинці.

В кінці додаємо олію і все добре перемішуємо. Якщо добре перемішати не вийшло і все-таки з'явилися грудочки з борошна – бажано подрібнити все за допомогою погружного блендера.

Тісто для млинців готове. Смажимо їх на краплі олії по кілька хвилин з кожної сторони. Вогонь має бути маленьким. Пам’ятаємо, що в складі є печінка і їй потрібно повністю приготуватися.

Фото: instagram.com/ksushop_che

Переходимо до приготування начинки. Моркву та цибулю очищуємо, добре миємо і натираємо на дрібній тертці. Далі їх смажимо на олії на середньому вогні, постійно перемішуючи до того моменту, поки компоненти не стануть м'якими. Додаємо масло, воду, сіль та спеції. Продовжуємо смажити до готовності, не забуваючи при цьому постійно помішувати вміст сковорідки.

До майонезу додаємо подрібнений часник. Перемішуємо ці два компоненти в окремій ємності.

Перший млинець намазуємо майонезом, зверху накриваємо другим і його намазуємо начинкою. Чергуємо шари з майонезом та начинкою, поки не закінчаться млинці.

Читайте також: Печемо бісквітний Морквяний торт із простих інгредієнтів: смачний рецепт.

Готовій страві даємо настоятися в холодильнику кілька годин. Обов’язково накриваємо плівкою, так як млинці швидко можуть провітритися і підсохнути.

Після того, як кілька годин минуло, дістаємо наш печінковий торт з холодильника та куштуємо. Смачного!

Інші новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги