Лайм

Мікропідбори і широка халява: який вигляд мають наймодніші чоботи на весну-2024

Урізноманітніть свій гардероб новою парою

На календарі – кінець лютого, і багато модниць задумалися, яким модним взуттям та одягом доповнити свій гардероб на весну. І якщо ви ще в пошуку, пригляньте моделі кросівок, а для більш прохолодних днів – чоботи. theLime зробив для вас невелику добірку з актуальними трендами.

Читайте також: Блогерка показала трендову модель чобіт, від якої в захваті модниці у всьому світі: фото.

Байкерські чоботи

У тренді байкерські або, як їх ще називають, мотоциклетні чоботи, які схожі на спеціальне взуття для їзди на мотоциклі (воно відрізняється жорсткою конструкцією та особливим дизайном). Це черевики або чоботи, виготовлені з товстої шкіри, з прямим силуетом носка і рівним каблуком, висота їх у середньому досягає середини гомілки, часто прикрашені пряжками.

Навесні 2024 року носити їх можна як зі спідницями міні та куртками-косухами, так і зі спідницями міді та теплими светрами.

Фото: PARIS TEXAS

Фото: PARIS TEXAS

Фото: Topshop

Фото: COS

Чоботи на мікропідборах із широкою халявою

У 2024 році на піку популярності чоботи висотою до коліна або трохи нижче, вони можуть бути як шкіряними, так і лакованими. Характерними особливостями такого жіночого взуття є широка халява, гострий носок і невеликий тонкий підбор. Його часто називають каблуком-чарочкою, "каблуком Людовіка XXV", а англомовні модниці називають його "kitten heel" ("котячий каблук"). У 1930-х такі підбори носили дуже молоденькі дівчата перед тим, як перейти на шпильки. У 1950-х "котячий підбор" був на балетках і мюлях, а потім непомітно перекочував в осінні колекції.

Чоботи на мікропідборах із широкою халявою виглядають тендітними та елегантними. Носити таке взуття можна як з розкльошеними штанами, так і зі спідницями міні та сукнями з високим розрізом. У тренді також взуття у кольорі металік.

Фото: Topshop

Фото: COS

Фото: Mango

Фото: JIL SANDER

Читайте також: Стиль 50-х та балетки з гострим носком: який вигляд мають наймодніші туфлі 2024 року.

Ковбойські чоботи

Така модель була вперше вигадана ще в XV-XVI столітті в Іспанії. Тоді це було специфічне взуття для верхової їзди, довгий ніс якого легко потрапляв у стремено, а високий і скошений підбор дозволяв нозі не випадати з нього. У XIX столітті такий фасон став широко популярним серед американських скотарів. Потім таке взуття було знову на піку популярності у 1920-х, 1970-1980-х та 2000-х роках.

Ковбойські чоботи мають високий скошений підбор, округлий або гостріший мис, високу халяву і традиційну облямівку. Носити такі чоботи можна як із короткими спідницями, так і в довжині міді та максі, доповнивши образ довгим пальто або тренчем. Також поекспериментуйте з образами та підберіть під них штани чи джинси.

Фото: COS

Фото: колаж з фото Mango

Фото: PARIS TEXAS

Фото: GANNI

Чоботи вище коліна

Чоботи вище коліна або, як їх ще називають, ботфорти, маст-хев весняного сезону. Це взуття з довгою халявою, з яким можна створити величезну кількість стильних образів. Зазначимо, що ботфорти спочатку були винайдені як взуття вершника, що допомагало йому тривалий час перебувати в сідлі: чоботи були жорсткими по халяві, практично не гнулися ні в колінах, ні в щиколотках.

У 2024 році поєднувати чоботи вище коліна можна зі спідницями міні та масивними светрами.

Фото: колаж із фото PARIS TEXAS

Фото: KHAITE

Фото: Reformation

Фото: Arket

Чоботи під крокодила

У моді також стильний тренд 1990-х – моделі з крокодилової шкіри чи з імітацією під неї. Якщо ви хочете підкреслити свою елегантність, підберіть високі чоботи, які можна носити як зі спідницями міні, так і з сукнями міді та максі. На весну можна також приглянути ботильйони під крокодила, які відмінно доповнять лук зі штанами та джинсами. Така модель особливо ефектно виглядає у коричневих, бордових та зелених відтінках.

Фото: KHAITE

Фото: PARIS TEXAS

Фото: TOTEME

Фото: TOTEME

Фото: TOTEME

Цікаві новини для вас:

  1. Що носити весною замість джинсів: новий тренд підкорює серця модниць у 2024 році.
  2. Даша Квіткова показала ніжний трендовий манікюр, який підкорює модниць у 2024 році: фото.
  3. Які куртки носити навесні 2024 року: сучасні тренди, які підкорюють модниць.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці