8 березня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний жіночий день. Тому багато господинь вже підшукують небальні рецепти, щоб урізноманітнити своє меню цього дня та здивувати близьких за святковим столом. theLime підібрав для вас кілька варіантів простих страв, з якими впорається навіть господиня-початківець.
Читайте також: Простий десерт на 8 березня: як приготувати вафельний торт із желе.
Рулет із лаваша
Інгредієнти: лаваш (4 шт.), крабові палички (100-120 г), зелена цибуля (1 пучок), яйця (3 шт.), майонез, часник (1-2 зубчики), сіль, перець.
Приготування:
Яйця заздалегідь відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання води, чекаємо, поки охолонуть, очищаємо від лушпиння.
Готуємо чотири начинки:
1. Майонез з часником, сіллю та перцем.
2. Зелена цибуля (нарізана), майонез, сіль, перець.
3. У блендері з'єднуємо очищені яйця, сіль, перець, майонез, збиваємо до однорідної маси.
4. У блендері з'єднуємо крабові палички, майонез, сіль та перець, збиваємо.
На перший лист лаваша викладаємо часниковий майонез, розмазуємо, прикриваємо другим лавашем, потім начинку із зеленню, знову лаваш, начинку із яйцем, лаваш, начинку з крабовими паличками. Загортаємо в рулет і в харчову плівку. Ставимо на кілька годин у холодильник. Перед подачею нарізаємо акуратними скибочками.
Читайте також: Смачні закуски на 8 березня: що приготувати до свята без зайвої мороки.
Мариновані печериці
Інгредієнти: печериці (500 г), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), перець горошком (10 шт.), лавровий лист (2 шт.), часник (3 зубчики), вода ( 50 мл), олія (50 мл), оцет (2 ст. л.).
Приготування:
У каструлю виливаємо воду, оцет, рослинну олію, додаємо сіль, перець, лавровий лист і нарізаний часник.
Гриби промиваємо (їх краще купити невеликого розміру) та викладаємо в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою до закипання. Після закипання знімаємо кришку, перемішуємо та варимо 5-7 хвилин.
Гриби разом із маринадом перекладаємо в банку і прибираємо на кілька годин у холодильник, а можна навіть на всю ніч.
Переглянути цей допис до Instagram
Читайте також: Без борошна і випічки: як приготувати вишневий чизкейк на 8 березня.
Салат із креветками та авокадо
Інгредієнти: креветки (100 г), помідори (2 шт.), салат айсберг, французька гірчиця, лимон (0,5 шт.), авокадо (1 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), вершкове масло (30 г), сіль, чорний мелений перець, сушений часник.
Приготування:
Для того, щоб приготувати салат із креветками, морепродукти промиваємо під проточною водою, видаляємо голову, панцир та кишкову трубку за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, придбайте заздалегідь очищені.
Розігріваємо сковороду із вершковим маслом і обсмажуємо їх, посипавши сушеним часником і чорним перцем.
Листя салату споліскуємо у воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Нарізаємо на невеликі шматочки або рвемо руками.
Помідори промиваємо, за бажанням знімаємо шкірку за допомогою окропу. Нарізаємо кільцями.
Авокадо розрізаємо, очищаємо від шкірки та кісточки, нарізаємо середніми скибочками. Авокадо необхідно брати не дуже м'яке.
Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, заправляємо оливковою олією та лимонним соком, а також додаємо зерна французької гірчиці для пікантності. Перемішуємо та подаємо салат з авокадо до столу.
Переглянути цей допис до Instagram
- Читайте також на theLime, як приготувати суфле з ряжанки зі смаком какао – десерт на швидку руку, який варто скуштувати.
Цікаві новини для вас:
- 8 березня – не свято краси та жіночності: яке його справжнє значення та історія.
- Чим порадувати себе на 8 березня: 8 подарунків, які ніхто не подарує.
- Як вибрати свіжі тюльпани на 8 березня та розпізнати квіти, які швидко зів'януть.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.