8 березня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний жіночий день. І якщо ви вже вирішили, що поставите на святковий стіл прості, але оригінальні закуски, урізноманітніть своє меню також десертом без випічки. theLime підібрав перевірений рецепт вишневого чизкейка, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Інгредієнти: фініки (170 г), кокосова стружка (145 г), заморожена вишня (230 г), кефір 1% (300 мл), сир (350 г), желатин (25 г + 100 мл води), замінник цукру (6 г).
Приготування:
Щоб приготувати основу для чизкейка з вишнями, беремо фініки та замочуємо їх у окропі. Потім виймаємо кісточки і змішуємо в блендері з кокосовою стружкою, можна додати трохи води, щоб маса була липкою. Отриману масу викладаємо у форму для випікання та розрівнюємо.
Читайте також: Як приготувати торт Пломбір на сковороді: простий рецепт.
Потім займемося приготуванням вишневого желе. Вишню необхідно заздалегідь очистити від кісточок, а якщо вона заморожена, розморозити та злити зайву рідину.
Желатин замочуємо у воді та, поки він набухає, решту інгредієнтів (вишню, кефір, сир) збиваємо блендером, додаючи підсолоджувач.
Потім желатин нагріваємо – щоб розчинилися всі грудочки, але не кип'ятимо.
Читайте також: 5 надихаючих фільмів про жінок, які варто подивитися на 8 березня.
Додаємо желатин у збиту блендером масу, перемішуємо і виливаємо на основу з фініків і кокосової стружки.
Ставимо вишневий чизкейк в холодильник щонайменше на 4 години, щоб він застиг.
Через зазначений проміжок часу дістаємо, розрізаємо на порційні шматочки та подаємо десерт без борошна до столу.
- Раніше ми розповіли, як зробити шоколадну ковбасу "салямі" з мигдалем.
- Читайте також на theLime, як приготувати торт Мурашник без випічки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.