Лайм

Смачні закуски на 8 березня: що приготувати до свята без зайвої мороки

Зробити їх зовсім нескладно

8 березня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний жіночий день. Тому багато господинь вже підшукують небальні рецепти, щоб урізноманітнити своє меню цього дня та здивувати близьких. theLime підібрав для вас кілька варіантів простих закусок.

Читайте також: Без борошна і випічки: як приготувати вишневий чизкейк на 8 березня.

Гарячі бутерброди з шинкою та сиром

Інгредієнти: батон (2 шт.), болгарський перець (1 шт.), помідор (1 шт.), шинка або ковбаса (100-150 г), сир моцарела (100 г), петрушка, майонез (100 г), сіль, перець.

Приготування:

Болгарський перець та помідор промиваємо у проточній воді та нарізаємо кубиком. Якщо є заморожені овочі, їх можна використовувати для цієї начинки.

Шинку чи ковбасу теж нарізаємо кубиком. Моцареллу тремо на терці.

Зелень промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, потім подрібнюємо.

Змішуємо всі інгредієнти в глибокому посуді, додаємо майонез, сіль, перець до смаку. Перемішуємо.

Батон розрізаємо на не надто тонкі шматочки. Викладаємо скибочки батона на деко, вистелене пергаментним папером. Злегка втискаємо м'якоть, щоб можна було покласти начинку.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо гарячі бутерброди приблизно 10 хвилин.

Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТІ домашніх страв КОЖЕН ДЕНЬ (@recepti_dariko)

Читайте також: Яку начинку зробити для вафельного торта: найкращі рецепти на 8 березня.

Тарталетки з печінкою тріски

Інгредієнти: печінка тріски (1 б.), яйця (2 шт.), огірок (1 шт.), зелена цибуля (1 пуч.), сіль, перець, майонез (2 ч. л.), листя салату, тарталетки (12 шт.).

Приготування:

У тарілку викладаємо печінку тріски, злегка розминаємо виделкою.

Додаємо потерті на грубу тертку варені яйця, порізаний маленькими кубиками огірок (додатково можна обсушити порізаний огірок від зайвої вологи паперовим рушником), дрібно порізану зелень цибулі, спеції та майонез. Перемішуємо до однорідності.

На дно тарталетки викладаємо листок салату, зверху печінкову масу.

Переглянути цей допис до Instagram

Смачні рецепти на кожен день (@cook_with_me_at_home)

Читайте також: Що зробити на 8 березня своїми руками: милі листівки, вироби та аплікації.

Пиріг з лаваша

Інгредієнти: лаваш круглий (2 шт.), яйце (1 шт.), сир твердий (50 г), кунжут.

Інгредієнти для начинки: сир (300 г), яйце (1 шт.), твердий або м'який сир (30 г), зелень (пучок), сіль.

Приготування:

Спочатку приготуємо начинку: у кисломолочний сир додаємо потертий сир, перетираємо виделкою, додаємо яйце, сіль, зелень і перемішуємо.

Потім готуємо основу: круглий лаваш (діаметр – 30 см) змащуємо збитим яйцем, посипаємо натертим сиром. Зверху викладаємо другий лаваш і трохи притискаємо. Розрізаємо, як показано на відео, на 8 частин-трикутників. Викладаємо начинку та загортаємо краї.

Змащуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо в розігрітій духовці за температури 180°С 15-20 хвилин.

Переглянути цей допис до Instagram

Готову з любов'ю Фудблог (@cook_julija_simonchuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Як не варто вітати жінок з 8 березня: такі слова вже давно не актуальні.
  2. Топ-8 оригінальних подарунків на 8 березня, які можна зробити мамі, дружині, бабусі чи подрузі.
  3. Яку начинку покласти в тарталетки: прості та смачні рецепти на святковий стіл.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми