Лайм

Чорнобривці на розсаду: коли садити насіння квітів і як це правильно робити

Ці квіти невибагливі у догляді та довго цвітуть

Чимало господинь прикрашають свої ділянки на дачах та прибудинкові території різними квітами, які тішать око навесні та влітку. Для цього вже наприкінці зими – на початку весни необхідно посіяти насіння на розсаду. І якщо ви вже посіяли петунії, необхідно зайнятися чорнобривцями. theLime вирішив докладніше розповісти, коли і як це правильно робити.

Читайте також: Чим підживити тюльпани навесні, щоб вони довго і яскраво цвіли.

Чорнобривці або, як їх ще називають бархатці, невибагливі у догляді, не бояться різких перепадів температури і довго цвітуть. Крім того, ці квіти мають різкий запах, який не переносять чимало гризунів і комах. Тому багато городників висаджують чорнобривці по периметру грядок чи між рядами посадок.

Сіяти насіння чорнобривців можна як у відкритий ґрунт, так і на розсаду. За місячним календарем у 2024 році найкращий період – це кінець березня та початок квітня.

Читайте також: Як правильно вибрати саджанці чорнобривців і доглядати їх: головні поради.

Як правильно сіяти насіння чорнобривців на розсаду

На розсаду насіння можна висівати у березні чи квітні.

Спочатку підготуємо ґрунтову суміш, яка повинна складатися з торфу, землі, компосту та піску. Ємність для розсади повинна бути глибокою та з отворами для дренажу. Або на дно ящика можна покласти дренажний матеріал – це може бути пісок, цегла або керамзит.

Приблизно за 3 дні до висіву квітів необхідно добре полити землю, а вже потім садити насіння. Після висіву квіти необхідно полити та накрити плівкою, ящик слід поставити у тепле місце. Коли з'являться перші сходи, знімаємо плівку та переставляємо розсаду на підвіконня.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як підживити цибулинні квіти навесні: добрива для тюльпанів, нарцисів та гіацинтів.
  2. Коли знімати укриття з троянд після зими, щоб не втратити квіти через раптові заморозки.
  3. Що робити з гортензією навесні: чотири правила догляду для пишного та яскравого цвітіння.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити