Лайм

Як приготувати капустяники з картоплею: рецепт смачної страви, яка доповнить меню на Великий піст

Поекспериментуйте зі смаками та поєднаннями

У період Великого посту, який цього року розпочався 18 березня і закінчиться 4 травня, багато господинь шукають страви, якими можна урізноманітнити пісне меню. Раніше ми ділилися рецептом піци, що відмінно доповнить такий раціон, а також писали про те, як приготувати пісний майонез.

Цього разу theLime розкаже, як зробити капустяники - своєрідну заміну класичним дерунам. Необхідні інгредієнти та покрокова інструкція з приготування - на сторінці нижче.

Читайте також: Священик пояснив, як харчуватися у Великий піст: що можна і не можна їсти.

Фото: instagram.com/marchuk1002

Інгредієнти: капуста (1 кг), морква (2-3 шт.), цибуля (1-2 шт.), картопля (3-4 шт.), манна крупа або кукурудзяна (1 склянка), сіль, спеції, рослинна олія (для смаження).

Приготування: капусту промиваємо в проточній воді, дрібно шаткуємо ножем. Відварюємо у підсоленій воді приблизно 20-30 хвилин. Потім зливаємо всю рідину, виклавши капусту на друшляк. Обов'язково прибираємо ложкою зайву воду, яка ще залишиться.

Цибулю та моркву очищаємо, промиваємо у воді та дрібнимо ножем або на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо ці компоненти на середньому вогні до м'якості.

Картоплю промиваємо, очищаємо і тремо на терці – як на деруни. Віджимаємо зайву вологу. Змішуємо відварену капусту, овочеву засмажку, натерту картоплю та манну крупу. Замість неї можна додати склянку кукурудзяної крупи, попередньо її запаривши окропом. Все ретельно перемішуємо, не забуваємо про сіль та спеції.

Читайте на тему: Меню на Великий піст 2024: рецепти смачних страв без м'яса, масла та яєць.

Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї ложкою трохи маси, формуючи капустяники з картоплею. Обсмажуємо з двох боків до появи золотистої скоринки. Подаємо пісну страву до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу