Лайм

Незвичайний рецепт курячих котлет, які варто додати в своє повсякденне меню

Додайте у домашнє меню нові смаки

Курячі котлети – популярна повсякденна страва у кожній українській родині. Їх смажать на сковороді, запікають у духовці, додають начинки або використовують чистий фарш. Блогерка з ніком man_darinka.food поділилася рецептом соковитих курячих котлет зі сметаною та хлібними крихтами без використання сковороди. Їх можна подавати з будь-яким гарніром або улюбленим соусом.

Інгредієнти: куряче філе (750 г), сметана жирністю 15-20% (3 ст. л.), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), вчорашній білий хліб (4-5 скибочки), оливкова олія (2 ст. л.), сіль та чорний мелений (перець за смаком), приправа для курки (1 ч. л.), свіжий кріп (3-5 гілочок).

Читайте також: Що додати в рибні котлети, щоб зробити їх ще смачнішими: цікавий рецепт.

Фото: instagram.com/man_darinka.food

Приготування:

Куряче філе миємо, зачищаємо від плівок, ріжемо на шматочки середнього розміру. Перекладаємо м'ясо у чашу блендера. Цибулю чистимо від лушпиння, розрізаємо на кілька частин, додаємо до курячого філе. В отриману суміш додаємо зубчики часнику. Усі інгредієнти подрібнюємо у густий однорідний фарш.

Вчорашній білий хліб ріжемо на невеликі шматочки, перекладаємо у чашу блендера. Подрібнюємо хліб у дрібну крихту. У глибокій піалі з'єднуємо курячий фарш, половину хлібних крихт і дрібно порубаний свіжий кріп.

Додамо у фарш жирну сметану, дрібну кухонну сіль та спеції. Перемішаємо інгредієнти в однорідну консистенцію.

Фото: instagram.com/man_darinka.food

Змочуючи руки у холодній воді, формуємо котлети. Обвалюємо їх в хлібних крихтах, що залишилися. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 9 котлеток.

Фото: instagram.com/man_darinka.food

Викладаємо заготовки на деко з фольгою, змащену олією. Запікаємо курячі котлети в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки 20-25 хвилин.

Фото: instagram.com/man_darinka.food

Дізнайтеся також рецепт ніжних рибних тефтелей у томатному соусі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки