Щорічно перед святом Великодня багато вірян в Україні дотримуються Великого посту. Це найдовший піст у році, мета якого – підготовка до Світлого Христового Воскресіння. У цей час християни намагаються очиститися як духовно, так і фізично – тобто відмовляються від продуктів харчування тваринного походження. Тому господині шукають рецепти страв, щоб зробити пісне меню смачним та різноманітним. theLime підібрав простий рецепт оладок з яблуками.
Читайте також: Під час посту можна готувати смачні пиріжки: як приготувати тісто без яєць та молока.
Інгредієнти: тепла вода (250 мл), сіль (щіпка), цукор (2-3 ст. л.), пресовані дріжджі (20 г), борошно (250-300 г), яблуко (1 шт.).
Приготування:
У глибоку миску наливаємо теплу воду. Додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.
В отриману масу додаємо пресовані дріжджі – перед цим ламаємо їх руками. Перемішуємо ще раз, накриваємо рушником і залишаємо у теплому місці на 20-30 хвилин.
Потім додаємо просіяне через сито борошно, перемішуємо. Тісто має вийти як густа сметана.
Читайте також: Меню на Великий піст 2024: рецепти смачних страв без м'яса, масла та яєць.
Тим часом яблука очищаємо від шкірки, дрібно ріжемо. Додаємо їх у тісто і ще раз все перемішуємо.
Знову накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин - чекаємо, поки тісто підійде.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою трохи тіста, формуючи оладки. Коли воно трохи схопиться, перевертаємо на інший бік за допомогою силіконової лопатки.
Подаємо до столу пісні оладки на сніданок або в якості перекусу.
- Раніше ми розповіли про швидкий рецепт гарбузових оладок.
- Читайте також на theLime, як приготувати рогалики з маком на воді.
Цікаві новини для вас:
- Хто відзначає Великдень 31 березня і чому дати відрізняються у католиків та православних.
- Як приготувати пісний майонез: рецепт смачної заправки для салатів.
- Рецепт пісної піци, яка стане смачним доповненням меню на Великий піст.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.