На початку жовтня традиційно збирають великий урожай гарбуза, з якого можна приготувати багато цікавих та смачних страв. Наприклад, гарбузові сирники з цедрою, хліб з медом до чаю або кашу в духовці. theLime підібрав також простий рецепт оладок з цього овочу, щоб урізноманітнити осіннє меню.
Читайте також: Як спекти запашні кекси з гарбузом та яблуком: простий рецепт.
Інгредієнти: гарбуз (180 г), яйце (1 шт.), цукор (2 ст. л.), борошно (70 г), рослинна олія для смаження.
Приготування:
Гарбуз промиваємо у проточній воді, очищаємо і тремо на дрібній терці.
Перекладаємо в глибоку миску і додаємо цукор та яйце, перемішуємо ложкою. Борошно просіюємо через сито і додаємо до гарбузово-яєчної суміші.
Читайте також: Здивують оригінальним смаком. Рецепт гарбузових панкейків на молоці.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо ложкою трохи гарбузового тіста, формуючи оладки. Коли воно трохи схопиться, перевертаємо на інший бік за допомогою силіконової лопатки.
Викладаємо гарбузові оладки на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо до столу з улюбленим джемом чи варенням.
- Раніше ми розповіли, як приготувати котлети з гарбуза і курячого фаршу.
- Читайте також на theLime, як спекти смачний гарбузовий пиріг із манкою.
Цікаві новини для вас:
- Цей рецепт болгарського перцю люблять за простоту: як приготувати його на зиму.
- Рецепт ароматного виноградного компоту на зиму: можна консервувати без стерилізації.
- Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати щороку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.