Лайм

Під час посту можна готувати смачні пиріжки: як приготувати тісто без яєць і молока

Побалуйте свою сім'ю

Щороку перед великим церковним святом – Великоднем багато вірян дотримуються Великого посту, який триває приблизно 40 днів. Тому господині шукають рецепти страв, щоб зробити пісне меню смачним та різноманітним. theLime підібрав простий рецепт пиріжків на дріжджовому тісті.

Читайте також: Рецепт пісної піци, яка стане смачним доповненням меню на Великий піст.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: вода (500 мл), рослинна олія (100 мл), цукор (100 г), сухі дріжджі (10 г) або свіжі дріжджі (30 г), сіль (щіпка), борошно (1,1-1,2 кг).

Приготування:

У глибоку каструлю виливаємо воду та рослинну олію. Ставимо на плиту і чекаємо, доки суміш закипить, знімаємо з вогню.

Додаємо до рідких інгредієнтів цукор, розмішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Потім залишаємо, щоб суміш охолола і була не гарячою.

Частину теплої рідини виливаємо в миску, в якій замішуватимемо тісто. Додаємо сухі або свіжі дріжджі, перемішуємо, а потім вливаємо рідину, що залишилася. Солимо і порціями додаємо просіяне через сито борошно.

Читайте також: Меню на Великий піст 2024: рецепти смачних страв без м'яса, масла та яєць.

Вимішуємо пісне тісто руками, якщо потрібно додаємо трохи борошна, але намагаємося не перестаратися, щоб тісто не було забитим. Готове дріжджове тісто не повинне прилипати до рук.

Формуємо з тіста кулю і перекладаємо його в миску, змащену рослинною олією. Залишаємо, щоб воно підійшло у 2-2,5 рази.

Коли тісто підійде, його обов'язково трохи обминаємо, і можна приступати до приготування пиріжків із різними начинками.

Цікаві новини для вас:

  1. Кулінарка поділилася секретом смачних домашніх млинців та рецептами цікавих начинок.
  2. Блогерка показала, як смачно замаринувати скумбрію: виходить смачніше за червону рибу.
  3. Пісна випічка нашвидкуруч: як приготувати рогалики з маком на воді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою