Лайм

Квіти віддячать яскравим цвітінням: чим підживити клумбу нарцисів у квітні

Не забудьте про добрива

Одними з перших квітів, які починають розквітати навесні, є тюльпани, нарциси, гіацинти та інші цибулинні. І якщо ви посадили їх восени на своїй ділянці або на дачі, з настанням квітня їх обов'язково треба підгодувати. theLime вирішив докладніше розповісти, чим удобрити нарциси для більш пишного цвітіння.

Читайте також: Як підживити цибулинні квіти навесні: добрива для тюльпанів, нарцисів та гіацинтів.

Нарциси невибагливі у догляді, тому є майже у кожного на клумбі. Перед тим, як вносити добрива, потрібно зробити такі дії:

1. Прибираємо сміття, гілки та листя на клумбі.

2. Розпушуємо землю.

3. Регулярно поливаємо квіти.

Вносити добрива необхідно відразу після появи перших пагонів. Висота пагонів повинна бути мінімум 5 см. Вносити добрива потрібно в суху безвітряну погоду. Цибулини стануть міцними, а квіти виростуть яскравими та пишними.

Для першого підживлення у відрі з водою розчиняємо 50 г сечовини, 70 г суперфосфату, 40 г сульфату калію. Перед внесенням добрив добре проливаємо грядку. Можна добриво вносити і сухим способом, у цьому випадку між рядами робимо поглиблення.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чорнобривці на розсаду: коли садити насіння квітів і як це правильно робити.
  2. Чим підживити тюльпани навесні, щоб вони довго та яскраво цвіли.
  3. Принесе багато користі: як використовувати на городі кісткове борошно.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні