Лайм

Нашатирний спирт і дьоготь: яка обробка картоплі перед посадкою захистить її від шкідників

Народні засоби, які добре себе зарекомендували

Квітень і травень – місяці, які найкраще підходять для посадки картоплі. Але щоб отримати гарний урожай, недостатньо просто закопати посадковий матеріал у землю. Картоплю необхідно прогріти і, за бажання, проростити, а також обробити від хвороб та шкідників. УНІАН розповів, які засоби допоможуть захистити картоплю від колорадського жука.

Читайте також: Що робити з редискою після появи сходів, щоб отримати соковиті та великі коренеплоди.

Фото: pixabay.com

Багато городників використовують для обробки картоплі перед посадкою інсектициди, адже вони зазвичай дають сильний і довгостроковий результат. Але прихильники органічного вирощування знають народні засоби, які теж непогано себе зарекомендували.

Для профілактики колорадського жука картоплю обробляють розчином березового дьогтю. Ця речовина містить велику кількість похідних фенолу, відлякує колорадського жука, слимаків, равликів, а також має антисептичні властивості. Щоб приготувати засіб, розчиніть у 5 л води 30 г дьогтю, розмішайте компоненти, а потім занурте в нього картоплю.

Розчин нашатирного спирту також допоможе відлякати колорадських жуків від картоплі. Для приготування вам знадобиться 10-літрове відро води та всього 10 мл спирту.

Читайте також: Чим підгодувати озимий часник у квітні, щоб він добре ріс і не жовтів.

Деякі городники говорять про ефективність лушпиння цибулі, яку кладуть у лунки для картоплі під час посадки.

Непогано зарекомендував себе часниковий настій, який допоможе захистити картоплю і від хвороб – фітофторозу, фузаріозу, парші, гнилі. Для цього 1 кг часнику подрібнюють, перекладають у 10-літрове відро води та настоюють. Таким розчином картоплю кроплять за пару годин до посадки у ґрунт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс"

Приготуйте на Великдень 2024 сирну паску з карамеллю, шоколадом та арахісом, яка за смаком схожа на батончик "Снікерс"

Паски печуть у Чистий четвер: головні ритуали та народні прикмети

В який день прийнято пекти паски, яка атмосфера має бути в будинку, а також які прикмети пов'язані з приготуванням пасок на Великдень  

Меню на Великдень-2024: ідеї смачних страв на святковий стіл

Як у домашніх умовах приготувати свинину із сухофруктами, печінковий паштет, запечену скумбрію, профітролі з начинкою та салат на Великдень