Лайм

Що робити з редискою після появи сходів, щоб отримати соковиті і великі коренеплоди

Досвідчені дачники точно не забувають про це

Господині уже зайнялися підготовчими роботами до майбутнього дачного сезону – підготавлюють ґрунт, насіння, ємності та вже почали вирощувати розсаду. У той же час редиску багато хто вже посіяв у відкритий ґрунт. theLime вирішив докладніше розповісти, що з нею робити після появи сходів.

Читайте також: Що додати в ґрунт під час посіву редиски, щоб отримати гарний урожай.

Що потрібно зробити, щоб отримати соковиту та велику редиску?

1. Прорідити сходи

Після появи сходів, їх обов'язково потрібно прорідити. Багато садівників під час посіву щедро засипають насіння в підготовлені борозни, щоб редиски було більше, адже частина насіння може не зійти. Але якщо сходи дуже густі, обов'язково потрібно видалити їхню частину, інакше редиска виросте маленькою. Їй просто не вистачить місця та харчування, щоб наростити великі та соковиті коренеплоди.

Оптимальна відстань між рослинами – 4-5 см. Перед проріджуванням рекомендується гарно пролити грядку, щоб ґрунт був більш пластичним, і ви випадково не пошкодили коріння сусідніх сходів. Зазначимо, що проростки можна не викидати в компост, а вживати в їжу: зробити з ними салати та інші страви.

2. Розпушити ґрунт

Після проріджування варто акуратно розпушити ґрунт, щоб забезпечити доступ кисню до коріння рослини. Якщо ви не вносили ніякого розпушувача в процесі підготовки грядки, зараз можна присипати ґрунт піском.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Коли починати сіяти насіння у відкритий ґрунт: оптимальна температура та умови.

3. Полити грядку

Ґрунт під редискою завжди повинен бути трохи вологим. Тільки в цьому випадку вдасться отримати соковиті, хрусткі та не гіркі коренеплоди. Якщо ви посіяли редиску в теплиці, раз на 3-4 дні її обов'язково потрібно поливати. Якщо робити це рідко великими дозами, мало того, що редиска виросте гіркою і жорсткою, вона почне тріскатися.

4. Внести добрива

Якщо ви ретельно підготувати ґрунт під редиску перед посівом, внесли компост або пролили грядку настоєм посліду, то жодних добрив на цьому етапі вносити не потрібно. Цю рослину не потрібно перегодовувати.

Єдине, що рекомендують використовувати на даному етапі – це янтарна кислота (натуральний стимулятор росту), дріжджі – 10 г на 10 л води (настоювати добу). Також можна використовувати зелений настій. З мінеральних добрив можна взяти аміачну селітру (1 неповна ст. л. на 10 л води), але деяким дачникам не подобаються такі варіанти підживлення редиски.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Перець не виносить затінення: які помилки заважають виростити гарну розсаду.
  2. Прогрівайте 1-2 тижні: що робити з картоплею перед висаджуванням.
  3. Що робити з цибулею, яка проросла: практичні способи застосування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кохання розіб’є серце: ці три знаки Зодіаку чекає болісне розчарування

Астрологи склали любовний гороскоп на кінець червня для Лева, Терезів і Водоліїв - зірки віщують їм розчарування і розрив стосунків

Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса

Порічки - чудова літня ягода, з якої можна приготувати не тільки варення і желе, а смачні соуси до м'яса. пропонуємо перевірені рецепти

Чим підживити помідори під час цвітіння: натуральне добриво знайдеться в кожному холодильнику

Під час цвітіння дуже важливо підживити помідори - зробіть для цього корисне добриво, для якого знадобиться томатна паста