Мафіни традиційно є одним з найпростіших і популярних варіантів випічки до чаю. Готувати їх можна по-різному. Раніше ми ділилися рецептом лимонних мафінів на сметані, а тепер блогерка і фуд-фотограф Дарина Сіліна показала, як зробити повітряні кекси з консервованими персиками.
Читайте також: Блогерка показала, як всього за одну годину приготувати смачну сирну паску.
Інгредієнти: 250 г пшеничного борошна, 200 мл кефіру 2,5% жиності, 3 яйця, 70 г вершкового масла, 200 г цукру, 200 г консервованих персиків, 1 щіпка солі, 1 щіпка ваніліну, 2,5 ч. ложки ложки розпушувача тіста.
Приготування:
Вбиваємо в глибоку миску 3 яйця, додаємо цукор. Збиваємо міксером протягом 10 хвилин, доки не утвориться пишна світла маса.
Вливаємо в миску кефір, додаємо розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Ще раз збиваємо міксером, доки тісто не стане однорідним.
Борошно просіюємо і додаємо в тісто разом із розпушувачем, ваніліном та сіллю. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Читайте також: Паски-крафіни стали улюбленим рецептом на Великдень: як їх приготувати вдома.
Зливаємо сироп із банки консервованих персиків. Ріжемо їх невеликими шматочками, додаємо в тісто і перемішуємо ще раз.
У форми для кексів вставляємо паперові стаканчики, наповнюємо їх тістом на ⅔. Ставимо випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів. Час випікання – 25-30 хвилин, поки мафіни не стануть золотистими.