Лайм

Ніжні мафіни з консервованими персиками - ідеальна випічка до чаю: як їх приготувати

Мафіни традиційно є одним з найпростіших і популярних варіантів випічки до чаю. Готувати їх можна по-різному. Раніше ми ділилися рецептом лимонних мафінів на сметані, а тепер блогерка і фуд-фотограф Дарина Сіліна показала, як зробити повітряні кекси з консервованими персиками.

Читайте також: Блогерка показала, як всього за одну годину приготувати смачну сирну паску.

Фото: Дарина Силіна https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Інгредієнти: 250 г пшеничного борошна, 200 мл кефіру 2,5% жиності, 3 яйця, 70 г вершкового масла, 200 г цукру, 200 г консервованих персиків, 1 щіпка солі, 1 щіпка ваніліну, 2,5 ч. ложки ложки розпушувача тіста.

Приготування:

Вбиваємо в глибоку миску 3 яйця, додаємо цукор. Збиваємо міксером протягом 10 хвилин, доки не утвориться пишна світла маса.

Вливаємо в миску кефір, додаємо розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Ще раз збиваємо міксером, доки тісто не стане однорідним.

Борошно просіюємо і додаємо в тісто разом із розпушувачем, ваніліном та сіллю. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Читайте також: Паски-крафіни стали улюбленим рецептом на Великдень: як їх приготувати вдома.

Фото: Дарина Силіна https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Зливаємо сироп із банки консервованих персиків. Ріжемо їх невеликими шматочками, додаємо в тісто і перемішуємо ще раз.

У форми для кексів вставляємо паперові стаканчики, наповнюємо їх тістом на ⅔. Ставимо випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів. Час випікання – 25-30 хвилин, поки мафіни не стануть золотистими.

Фото: Дарина Силіна https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Ціакаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні