Незважаючи на те, що до святкування православного Великодня залишається ще багато часу, чимало господинь вже підшукують цікаві рецепти, щоб дивувати свою родину. І якщо ви вже пробували робити пухку паску на теплому молоці, цього разу здивуйте близьких крафіном – великоднім десертом, який є гібридом круасана та мафіна. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Тетяна Літвінова показала, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами.
Інгредієнти: тепле молоко (80 г), живі дріжджі (18 г), цукор (100 г), яйце (1 шт.), жовтки (2 шт.), цедра одного апельсина, сік половини апельсина, борошно (370 г), вершкове масло (40 г), розм'якшене вершкове масло для змащування (100 г), сухофрукти (100 г).
Приготування:
Сухофрукти заздалегідь промиваємо або обдаємо окропом, потім висушуємо. Їх також можна попередньо замочити у коньяку чи ромі на добу.
До теплого молока додаємо дріжджі та цукор, все перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою та відставляємо на 20 хвилин у теплому місці без протягів.
У глибокій мисці збиваємо яйце та жовтки з цукром до тих пір, пока маса не посвітлішає.
Потім додаємо розтоплене вершкове масло, цедру та сік апельсина, перемішуємо.
Додаємо опару, яка вже підійшла, а також просіюємо в декілька етапів борошно.
Спочатку все перемішуємо лопаткою, потім починаємо замішувати тісто руками.
Спочатку тісто буде прилипати до рук, але через 10-15 хвилин воно стане еластичним.
Ділимо тісто на 2-3 частини, викладаємо у пластиковий контейнер, накриваємо кришкою та залишаємо на 1 годину у теплому місці.
Читайте також: Олександрійська нічна паска - класичний рецепт на Великдень, який обожнюють за простоту.
Кожну частину розкочуємо в пласт за допомогою качалки – чим тонше, тим краще. Зверху тісто змащуємо розм'якшеним при кімнатній температурі вершковим маслом. Посипаємо сухофруктами.
Дуже обережно, щоб тісто не порвалося, загортаємо його в рулет. Потім беремо гострий ніж та розрізаємо рулет у довжину, але не до кінця. Скручуємо спочатку першу частину, а потім другу – так, як показано на відео.
Викладаємо у форми для випікання та залишаємо у теплому місці ще на 1 годину.
Ставимо їх у розігріту до 180°С духовку приблизно на 40-45 хвилин. Щоб верх не підгорів, його можна накрити алюмінієвою фольгою. Готовність крафіну перевіряємо дерев'яною шпажкою.
За бажанням зверху крафін можна посипати цукровою пудрою. Подаємо таку великодню випічку до столу та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Читайте також на theLime, як готувати закарпатську паску.
Цікаві новини для вас:
- Хто відзначає Великдень 31 березня і чому дати відрізняються у католиків та православних.
- Як спекти італійську паску: рецепт ароматного панетоне з цедрою та сухофруктами.
- Паска-бріош з шоколадом стала кулінарним трендом на Великдень: як її приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.