Лайм

Чому редиска стає гіркою і як покращити її смак під час вирощування

Однією з причин може бути недостатній полив

Досвідчені городники вже зайнялися підготовчими роботами до майбутнього дачного сезону: вирощують розсаду, підживлюють кущі та плодові дерева. У той же час багато хто посіяв редиску у відкритий ґрунт ще в березні. theLime вирішив докладніше розповісти, чому цей коренеплід стає гірким і як покращити його смак під час вирощування.

Читайте також: Що робити з редискою після появи сходів, щоб отримати соковиті та великі коренеплоди.

Фото: pixabay.com

Чому редиска стає гіркою під час вирощування?

1 причина – недостатній полив

Редиска рослина дуже невибаглива, проте коли в грунті мало вологи, в ній відразу починає виділятися гірчичне масло, від якого вона і стає гіркою.

2 причина – пізнє прибирання

Якщо коренеплоди перезріли, вони будуть гірчити. Тому не потрібно відкладати збирання врожаю, сподіваючись, що редиска ще підросте.

3 причина – бур'яни на грядці

Якщо біля редиски росте багато бур'янів, то вони забирають у коренеплоду багато корисних речовин.

Читайте також: Що додати в ґрунт під час посіву редиски, щоб отримати хороший урожай.

Як можна покращити смак редиски?

1. Насамперед обираємо правильний сорт слід звернути увагу на "Кармен" або "Меркадо".

2. Після висаджування потрібно регулярно поливати редиску. Двічі на тиждень буде достатньо, однак якщо погода дощова, то можна рідше.

3. Після поливу бажано розпушити ґрунт.

4. Також потрібно дотримуватися відстані під час посіву насіння. Так редиска буде не тільки не гіркою, а й великою.

5. Необхідно стежити, щоб грядки з редискою були чистими, вчасно прибирати бур'яни.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. У квітні і травні: чим підживлювати троянди навесні для пишного цвітіння.
  2. Як підживити черешню під час цвітіння, щоб отримати рясний урожай солодких ягід.
  3. Чим полити абрикос під час цвітіння, щоб зав'язалося якнайбільше плодів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні