Лайм

Сінабони – найвідоміша випічка у світі: як приготувати запашні булочки з вишнею

Побалуйте себе та близьких

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже робили сінабони за класичним рецептом з прошарком кориці та цукру під гладкою білою глазур'ю, цього разу спечіть їх із вишневою начинкою. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Готувати зовсім не складно: рецепт ніжного та м'якого бісквітного рулету з варенням.

Фото: instagram.com/ma_nedoborska

Інгредієнти для тіста: пресовані дріжджі (20 г), молоко (250 мл), яйця (2 шт.), цукор (3,5 ст. л.), вершкове масло (3 ст. л.), борошно (600- 700 г), сіль (щіпка), рослинна олія (для змащування).

Інгредієнти для начинки: цукор (6,5 ст. л.), вершкове масло (70 г), вишня без кісточок (300-400 г).

Інгредієнти для крему: вершковий сир (175 г), молоко 3,5% (50 г), цукрова пудра (50 г).

Приготування:

Вишню заздалегідь розморожуємо і залишаємо в друшляку, щоб стекла зайва рідина.

Підігріваємо молоко в мікрохвильовій печі приблизно 15-20 секунд до температури 35-40°С.

Перевіряємо, щоб воно не було гарячим. Додаємо до нього дріжджі та 1 ч. л. цукру. Ретельно перемішуємо, щоб розчинилися дріжджі та залишаємо у теплому місці на 20-30 хвилин.

У глибокому посуді змішуємо яйця та цукор, перемішуємо. Розтоплюємо вершкове масло.

З'єднуємо разом яйця з цукром, дріжджі з молоком, розтоплене вершкове масло.

Розділяємо борошно на дві половини. У першу половину додаємо щіпку солі.

Читайте також: Сочники – м'яке печиво з сиром всередині: як їх приготувати до чаю.

По 1 ст. л. борошна додаємо в рідкі інгредієнти та ретельно перемішуємо. Коли тісто буде без грудочок, додаємо наступну 1 ст. л. борошна. І так надалі додаємо поступово все борошно і перемішуємо. Після закінчення першої частини борошна починаємо поступово додавати другу частину борошна. Замішуємо тісто спочатку вінчиком, а потім руками.

Миску змащуємо олією, викладаємо тісто. Накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.

Припиляємо стіл борошном і розкочуємо тісто завтовшки 5-6 мм, змащуємо його вершковим маслом кімнатної температури.

Присипаємо цукром усю поверхню тіста та викладаємо розморожену вишню. Загортаємо тісто в рулет, а потім за допомогою нитки чи ножа розрізаємо на шматочки.

Деко вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього булочки на відстані 4 см.

Знову накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин. У цей час розігріваємо духовку до 180°С.

Ставимо сінабони в розігріту духовку і випікаємо за температури 180°С 30-35 хвилин до рум'яної скоринки.

Для приготування вершкового крему за 15-20 хвилин до готовності булочок дістаємо вершковий сир із холодильника. Змішуємо його, молоко та цукрову пудру.

Дістаємо сінабони з духовки, даємо охолонути 5 хвилин і змащуємо кремом.

Цікаві новини для вас:

  1. Паска "Три шоколади" на смак схожа на глазурований сирок: як її приготувати.
  2. Пишна паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати.
  3. Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червоноголовою капустою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні