Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви вже дивували рідних та друзів чизкейком з бананом та шоколадом, цього разу приготуйте листкові булочки з вишнями та заварним кремом. theLime підібрав простий рецепт.

Фото: instagram.com/fazenda.uga

Інгредієнти для заварного крему: молоко (400 мл), жовтки (4 шт.), цукор (70 г), крохмаль (15 г), борошно (10 г), ванільний цукор (0,5 ч. л.), вершкове масло (20 г).

Інгредієнти для начинки: вишні (300 г), цукор (2 ст. л.), крохмаль (1 ст. л.).

Також знадобиться листкове тісто (500 г).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування:

Спочатку приготуємо заварний крем для десерту із листкового тіста. Молоко ставимо підігрівати на плиту.

В іншу каструлю висипаємо борошно, крохмаль, цукор, ваніль та жовтки, вінчиком збиваємо до однорідного стану. Тонкою цівкою вливаємо тепле молоко, помішуємо суміш. Потім ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо крем, постійно збиваючи вінчиком. Коли крем загусне, прибираємо його з вогню. Наприкінці додаємо розм'якшене масло і знову перемішуємо суміш вінчиком. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, накривши плівкою в контакт.

Читайте також: Ніжний десерт із карамеллю: як приготувати крем-брюле в духовці.

Для вишневої начинки беремо заморожені вишні, додаємо в них цукор та крохмаль. Замість вишень можна використовувати будь-які інші ягоди, фрукти або джем.

Беремо листкове тісто без дріжджів і розрізаємо його на прямокутники.

Деко для випічки вистилаємо пергаментом. Викладаємо заготовки з тіста на нього, а в середину - заварний крем, зверху - вишневу начинку. Змащуємо тісто з боків збитим жовтком.

Відправляємо булочки із заварним кремом та вишнями у розігріту до 180°С духовку приблизно на 25 хвилин.

Потім чекаємо, доки вони трохи охолонуть, і подаємо до столу.

Фото: instagram.com/ys_desserts

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт іспанського десерту Смажене молоко став трендом у TikTok: як його приготувати.
  2. Рецепт на сніданок: як приготувати оригінальні ліниві вареники з бананом.
  3. Рецепт без духовки: як приготувати десерт "Пташине молоко" з желатином.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.