Лайм

Проста солодка випічка: як приготувати листкові булочки з вишнями і заварним кремом

Зробити таку випічку простіше простого

Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви вже дивували рідних та друзів чизкейком з бананом та шоколадом, цього разу приготуйте листкові булочки з вишнями та заварним кремом. theLime підібрав простий рецепт.

Фото: instagram.com/fazenda.uga

Інгредієнти для заварного крему: молоко (400 мл), жовтки (4 шт.), цукор (70 г), крохмаль (15 г), борошно (10 г), ванільний цукор (0,5 ч. л.), вершкове масло (20 г).

Інгредієнти для начинки: вишні (300 г), цукор (2 ст. л.), крохмаль (1 ст. л.).

Також знадобиться листкове тісто (500 г).

Приготування:

Спочатку приготуємо заварний крем для десерту із листкового тіста. Молоко ставимо підігрівати на плиту.

В іншу каструлю висипаємо борошно, крохмаль, цукор, ваніль та жовтки, вінчиком збиваємо до однорідного стану. Тонкою цівкою вливаємо тепле молоко, помішуємо суміш. Потім ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо крем, постійно збиваючи вінчиком. Коли крем загусне, прибираємо його з вогню. Наприкінці додаємо розм'якшене масло і знову перемішуємо суміш вінчиком. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, накривши плівкою в контакт.

Читайте також: Ніжний десерт із карамеллю: як приготувати крем-брюле в духовці.

Для вишневої начинки беремо заморожені вишні, додаємо в них цукор та крохмаль. Замість вишень можна використовувати будь-які інші ягоди, фрукти або джем.

Беремо листкове тісто без дріжджів і розрізаємо його на прямокутники.

Деко для випічки вистилаємо пергаментом. Викладаємо заготовки з тіста на нього, а в середину - заварний крем, зверху - вишневу начинку. Змащуємо тісто з боків збитим жовтком.

Відправляємо булочки із заварним кремом та вишнями у розігріту до 180°С духовку приблизно на 25 хвилин.

Потім чекаємо, доки вони трохи охолонуть, і подаємо до столу.

Фото: instagram.com/ys_desserts

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт іспанського десерту Смажене молоко став трендом у TikTok: як його приготувати.
  2. Рецепт на сніданок: як приготувати оригінальні ліниві вареники з бананом.
  3. Рецепт без духовки: як приготувати десерт "Пташине молоко" з желатином.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці

Будинок атакували миші? 10 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти назвали перевірені способи боротьби з мишами і розповіли, як вивести мишей з дому