Лайм

Готувати зовсім не складно: рецепт ніжного та м'якого бісквітного рулету з варенням

Візьміть собі на замітку

Холодні зимові вечори ідеальний час, щоб зібратися з близькими за чашкою ароматного чаю або какао з домашньою випічкою. І якщо ви вже робили пісочне печиво з варенням, цього разу приготуйте бісквітний або, як його ще називають, швейцарський рулет. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як спекти бісквіт з полуничною начинкою: простий рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: яйця (5 шт.), сіль (щіпка), цукор (140 г), ванільний цукор (5 г), гаряче молоко (60 г), борошно (180 г), молоко для просочення (150 г), варення або джем (300 г).

Приготування:

У глибокий посуд відправляємо яйця, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Ретельно збиваємо міксером до того часу, поки суміш не побілішає. На це піде приблизно 6-8 хвилин на високій швидкості.

Потім просіюємо в тісто через сито борошно - його вводимо в кілька етапів, перемішуючи силіконовою лопаткою.

Потім вливаємо гаряче молоко і знову перемішуємо.

Деко вистилаємо пергаментним папером, виливаємо на нього бісквітне тісто, розподіляємо рівномірним шаром.

Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці, режим верх-низ без конвекції приблизно 10-12 хвилин.

Читайте також: Вишневий пиріг з пісочного тіста – класичний рецепт американських господинь: як його приготувати.

Для начинки можна взяти будь-яке повидло. Якщо воно щільне, подрібнюємо його у блендері.

Бісквіт виймаємо з духовки та з дека і чекаємо, поки він охолоне, приблизно 3-5 хвилин. Потім перевертаємо та знімаємо пергамент, на якому випікали.

Акуратно обрізаємо краї, один із них – під кутом 45°. Просочуємо бісквіт молоком – до нього можна додати якийсь лікер. Також для просочення можна використовувати каву або зробити сироп з води і цукру.

Потім викладаємо рівномірно начинку та акуратно скручуємо все в рулет. Загортаємо в пергаментний папір і ставимо приблизно на 30 хвилин у холодильник.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт класичних хачапурі по-аджарськи, які чудово виходять у домашній духовці.
  2. Заливний пиріг з капустою дуже легко готувати - цей рецепт варто спробувати хоч раз.
  3. Розсипчастий плов можна приготувати з булгура: впораєтеся швидше, ніж із рисом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні