Холодні зимові вечори – ідеальний час, щоб зібратися з близькими за чашкою ароматного чаю або какао з домашньою випічкою. І якщо ви вже робили пісочне печиво з варенням, цього разу приготуйте бісквітний або, як його ще називають, швейцарський рулет. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як спекти бісквіт з полуничною начинкою: простий рецепт.
Інгредієнти: яйця (5 шт.), сіль (щіпка), цукор (140 г), ванільний цукор (5 г), гаряче молоко (60 г), борошно (180 г), молоко для просочення (150 г), варення або джем (300 г).
Приготування:
У глибокий посуд відправляємо яйця, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Ретельно збиваємо міксером до того часу, поки суміш не побілішає. На це піде приблизно 6-8 хвилин на високій швидкості.
Потім просіюємо в тісто через сито борошно - його вводимо в кілька етапів, перемішуючи силіконовою лопаткою.
Потім вливаємо гаряче молоко і знову перемішуємо.
Деко вистилаємо пергаментним папером, виливаємо на нього бісквітне тісто, розподіляємо рівномірним шаром.
Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці, режим верх-низ без конвекції приблизно 10-12 хвилин.
Читайте також: Вишневий пиріг з пісочного тіста – класичний рецепт американських господинь: як його приготувати.
Для начинки можна взяти будь-яке повидло. Якщо воно щільне, подрібнюємо його у блендері.
Бісквіт виймаємо з духовки та з дека і чекаємо, поки він охолоне, приблизно 3-5 хвилин. Потім перевертаємо та знімаємо пергамент, на якому випікали.
Акуратно обрізаємо краї, один із них – під кутом 45°. Просочуємо бісквіт молоком – до нього можна додати якийсь лікер. Також для просочення можна використовувати каву або зробити сироп з води і цукру.
Потім викладаємо рівномірно начинку та акуратно скручуємо все в рулет. Загортаємо в пергаментний папір і ставимо приблизно на 30 хвилин у холодильник.
- Раніше ми розповіли, як приготувати модну солону карамель у домашніх умовах.
- Читайте також налімі, як спекти синобони – булочки з корицею в сметанній заливці.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт класичних хачапурі по-аджарськи, які чудово виходять у домашній духовці.
- Заливний пиріг з капустою дуже легко готувати - цей рецепт варто спробувати хоч раз.
- Розсипчастий плов можна приготувати з булгура: впораєтеся швидше, ніж із рисом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.