Лайм

Сочники – м'яке печиво з сиром всередині: як їх приготувати до чаю

Побалуйте свою сім'ю чи гостей

Кожен із нас має улюблений десерт, який асоціюється з безтурботним дитинством. Хтось обожнює шоколадну ковбаску, хтось – печиво "Гусячі лапки", а інші – тертий пиріг з варенням, бо його готувала улюблена бабуся. theLime вирішив також поділитися простим рецептом сочників – м'якого печива з сирною начинкою всередині.

Читайте також: Рецепт пишної та ніжної сирної запіканки, яку дуже легко готувати в духовці.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Інгредієнти для тіста: борошно (300 г), яйце (1 шт.), цукор (60 г), сметана (60 г), вершкове масло (100 г), розпушувач (0,5 ч. л.), ванільний цукор (5 г).

Інгредієнти для начинки: кисломолочний сир (300 г), білок (1 шт.), цукор (50 г), сметана (30 г), кукурудзяний крохмаль (20 г).

Інгредієнти для змащування сочників: яєчний жовток (1 шт.), вода (1 ч. л.).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибоку ємність викладаємо розм'якшене масло, цукор та яйце, збиваємо за допомогою міксера до об'єднання. Потім додаємо сметану та знову перемішуємо.

Борошно просіюємо через сито разом із розпушувачем. Додаємо в рідку масу та замішуємо тісто. Воно має бути еластичним і не липнути до рук. Залишаємо його та займемося приготуванням сирної начинки.

Читайте також: Як приготувати пухкі булочки з сиром замість звичайних ватрушок: простий рецепт.

Якщо кисломолочний сир крупнозернистий, перетираємо його через сито, потім додаємо цукор, білок, сметану, крохмаль. Все ретельно перемішуємо.

Припиляємо борошном робочу поверхню і розкачуємо тісто завтовшки приблизно 4-5 мм. Вирізаємо з нього кола за допомогою підручних засобів чи спеціальних форм.

На одну частину сочника кладемо приблизно 1 ст. л. сирної маси та прикриваємо її другою частиною – так, щоб начинку було видно. Повторюємо те саме з рештою. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером.

У невеликій тарілці змішуємо жовток з водою і за допомогою силіконового пензлика змащуємо сочники зверху.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С. Ставимо в неї деко з сочниками і випікаємо приблизно 25-30 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.

Подаємо ароматні сочники з сирною начинкою до чаю або кави і насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТІ FOOD BLOG (@yuliya_vasylyuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати смачний пиріг з грушами і кисломолочним сиром: простий рецепт.
  2. Що приготувати до чаю без зайвої мороки: рецепт шоколадно-сирного кексу.
  3. Як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як видалити сліди іржі на плитці: 8 перевірених способів

Експерти назвали лайфхаки, які допоможуть видалити іржу з плитки

Яблучний хлібчик, який складається лише з начинки - рецепт ароматної випічки

Випічка з яблук має сотні варіантів, але це завжди смачно і просто - пропонуємо приготувати яблучний хлібець, в якому одна начинка

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей