Кожен із нас має улюблений десерт, який асоціюється з безтурботним дитинством. Хтось обожнює шоколадну ковбаску, хтось – печиво "Гусячі лапки", а інші – тертий пиріг з варенням, бо його готувала улюблена бабуся. theLime вирішив також поділитися простим рецептом сочників – м'якого печива з сирною начинкою всередині.
Читайте також: Рецепт пишної та ніжної сирної запіканки, яку дуже легко готувати в духовці.
Інгредієнти для тіста: борошно (300 г), яйце (1 шт.), цукор (60 г), сметана (60 г), вершкове масло (100 г), розпушувач (0,5 ч. л.), ванільний цукор (5 г).
Інгредієнти для начинки: кисломолочний сир (300 г), білок (1 шт.), цукор (50 г), сметана (30 г), кукурудзяний крохмаль (20 г).
Інгредієнти для змащування сочників: яєчний жовток (1 шт.), вода (1 ч. л.).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
У глибоку ємність викладаємо розм'якшене масло, цукор та яйце, збиваємо за допомогою міксера до об'єднання. Потім додаємо сметану та знову перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито разом із розпушувачем. Додаємо в рідку масу та замішуємо тісто. Воно має бути еластичним і не липнути до рук. Залишаємо його та займемося приготуванням сирної начинки.
Читайте також: Як приготувати пухкі булочки з сиром замість звичайних ватрушок: простий рецепт.
Якщо кисломолочний сир крупнозернистий, перетираємо його через сито, потім додаємо цукор, білок, сметану, крохмаль. Все ретельно перемішуємо.
Припиляємо борошном робочу поверхню і розкачуємо тісто завтовшки приблизно 4-5 мм. Вирізаємо з нього кола за допомогою підручних засобів чи спеціальних форм.
На одну частину сочника кладемо приблизно 1 ст. л. сирної маси та прикриваємо її другою частиною – так, щоб начинку було видно. Повторюємо те саме з рештою. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером.
У невеликій тарілці змішуємо жовток з водою і за допомогою силіконового пензлика змащуємо сочники зверху.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С. Ставимо в неї деко з сочниками і випікаємо приблизно 25-30 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.
Подаємо ароматні сочники з сирною начинкою до чаю або кави і насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли рецепт хрустиків на молоці – класичного печива, смак якого повертає у дитинство.
- Читайте також на theLime, як приготувати гомбовці з сиром і манкою.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати смачний пиріг з грушами і кисломолочним сиром: простий рецепт.
- Що приготувати до чаю без зайвої мороки: рецепт шоколадно-сирного кексу.
- Як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.