Лайм

Пухка паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати

5 травня православні християни східного обряду відсвяткують Великдень-2024. Традиційно до цього свята готують паски, і рецептів їхнього випікання існує безліч. Раніше ми розповідали, як приготувати популярну паску бріош, а тепер українська фудблогерка Валерія в Instagram показала, як зробити пишну та повітряну паску з цукатами.

Читайте також: Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.

Фото: Getty Images

Інгредієнти:

150 мл молока, 40 г живих дріжджів, 230 г цукру, 10 г ванільного цукру, 3 яйця + 2 жовтки, 160 г вершкового масла, 100 г цукатів, 1 ст. ложка меду, цедра 1 апельсина, 630 г борошна.

Приготування:

Насамперед готуємо опару. Для цього слід підігріти молоко, додати до нього дріжджі та 1 ст. ложку цукру. Перемішуємо інгредієнти та додаємо 3 ст. ложки просіяного борошна.

Опару накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці на 20 хвилин.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо щіпку солі, цукор та ванільний цукор. За допомогою міксера збиваємо інгредієнти, поки маса не стане білою та пишною.

Читайте також: Як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу: блогерка показала простий спосіб.

Додаємо в миску опару, що підійшла, перемішуємо. Потім додаємо розтоплене вершкове масло і знову збиваємо.

До тіста додаємо цедру апельсина і мед, перемішуємо ложкою, після чого в кілька етапів вводимо просіяне борошно.

Замішуємо тісто. Руки та робочу поверхню змащуємо соняшниковою олією, після чого вимішуємо тісто. Розподіляємо його на поверхні, зверху рівномірно розсипаємо цукати, загортаємо рулетом.

Ємність, в якій підходитиме тісто, змащуємо олією, викладаємо його, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину.

Коли тісто підніметься, відщипуємо від нього шматочки та викладаємо в форми для випікання, заповнюючи їх на третину. Накриваємо рушником та залишаємо у теплому місці ще на 30 хвилин.

У цей час розігріваємо духовку до 180 градусів, потім ставимо форми з тістом і випікаємо паски протягом 45 хвилин.


Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТІ / ФУДБЛОГ / ОСОБЛИВОСТЕЙ БЛОГ (@valeria_pytel_)

Раніше ми розповідали, як приготувати вдома паски-крафіни.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Святкуємо Святвечір: головні традиції українців і що не можна робити в цей день

Розповідаємо, які є традиції на Святвечір, які страви їдять на вечерю і що не можна робити

Три найкращі рецепти куті на будь-який смак - традиційна, вишукана і оригінальна

Розповідаємо про три найкращі рецепти куті на Святвечір - традиційна кутя з пшениці, вишукана кутя з рису і оригінальна кутя з булгура з лаймом

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти