5 травня православні християни східного обряду відсвяткують Великдень-2024. Традиційно до цього свята готують паски, і рецептів їхнього випікання існує безліч. Раніше ми розповідали, як приготувати популярну паску бріош, а тепер українська фудблогерка Валерія в Instagram показала, як зробити пишну та повітряну паску з цукатами.
Читайте також: Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.
Інгредієнти:
150 мл молока, 40 г живих дріжджів, 230 г цукру, 10 г ванільного цукру, 3 яйця + 2 жовтки, 160 г вершкового масла, 100 г цукатів, 1 ст. ложка меду, цедра 1 апельсина, 630 г борошна.
Приготування:
Насамперед готуємо опару. Для цього слід підігріти молоко, додати до нього дріжджі та 1 ст. ложку цукру. Перемішуємо інгредієнти та додаємо 3 ст. ложки просіяного борошна.
Опару накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці на 20 хвилин.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо щіпку солі, цукор та ванільний цукор. За допомогою міксера збиваємо інгредієнти, поки маса не стане білою та пишною.
Читайте також: Як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу: блогерка показала простий спосіб.
Додаємо в миску опару, що підійшла, перемішуємо. Потім додаємо розтоплене вершкове масло і знову збиваємо.
До тіста додаємо цедру апельсина і мед, перемішуємо ложкою, після чого в кілька етапів вводимо просіяне борошно.
Замішуємо тісто. Руки та робочу поверхню змащуємо соняшниковою олією, після чого вимішуємо тісто. Розподіляємо його на поверхні, зверху рівномірно розсипаємо цукати, загортаємо рулетом.
Ємність, в якій підходитиме тісто, змащуємо олією, викладаємо його, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину.
Коли тісто підніметься, відщипуємо від нього шматочки та викладаємо в форми для випікання, заповнюючи їх на третину. Накриваємо рушником та залишаємо у теплому місці ще на 30 хвилин.
У цей час розігріваємо духовку до 180 градусів, потім ставимо форми з тістом і випікаємо паски протягом 45 хвилин.
Переглянути цей допис до Instagram
Раніше ми розповідали, як приготувати вдома паски-крафіни.