Випікання пасок - відповідальний та цікавий процес, який потребує багато часу й зусиль. Однак не всі сучасні господині мають можливості для тривалої роботи з тістом, і в таких випадках на допомогу приходять "ліниві" рецепти. Раніше ми писали, як зробити швидку паску без дріжджів, а в цьому матеріалі розповімо, як спекти паску в хлібопічці. Простим способом поділилася авторка кулінарного каналу "Смак UA".
Читайте також: Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками.
Інгредієнти: молоко (130 мл), яйце (1 шт.), вершкове масло (55 г), сіль (1 ч.л.), цукор (50 г), борошно (330 г), сухі дріжджі (1 ч.л.), ванілін, родзинки, цукати.
Приготування:
У чашу хлібопічки виливаємо тепле молоко, висипаємо сіль та цукор. Виливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо яйце. Висипаємо ванілін або ванільний цукор. Додаємо борошно, попередньо просіяне.
Робимо у борошні невелику ямку і висипаємо в неї сухі дріжджі.
Родзинки ретельно промиваємо, просушуємо і перекладаємо в додатковий контейнер, якщо такий йде в комплекті з вашою хлібопічкою.
Ставимо чашу з інгредієнтами у хлібопічку на програму "Солодка випічка/солодкий хліб".
Дістаємо паску з хлібопічки, даємо охолонути і покриваємо будь-якою солодкою глазур'ю або розтопленим шоколадом з вершками. Прикрашаємо на свій смак.
Дізнайтеся також, як приготувати глазур для паски з желатином, яка не кришиться і добре тримає декор.