У 2024 році Світле Христове Воскресіння – Великдень – православні та греко-католики відзначать 5 травня. Напередодні свята господині підбирають рецепти страв, якими дивуватимуть гостей за столом, а також незвичні варіанти пасок. І якщо ви вже робили класичну українську паску на дріжджах, цього разу приготуйте шоколадну паску. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася відома кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.

Читайте також: Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт.

Фото: скріншот із youtube.com

Інгредієнти для білого тіста: дріжджі сухі (7 г), борошно (450 г), цукор (120 г), вершкове масло (120 г), яйця (3 шт.), молоко (80 мл), родзинки (60 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для шоколадного тіста: дріжджі сухі (7 г), борошно (300 г), какао (100 г), цукор (120 г), вершкове масло (120 г), яйця (3 шт.), молоко (80 мл), родзинки (60 г).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти для шоколадної скоринки: вершкове масло (40 г), цукрова пудра (30 г), яйця (1 шт.), борошно (100 г), розпушувач (10 г), какао (30 г), кокосова стружка (30 г), ванілін.

Приготування:

Спочатку приготуємо світле тісто: у миску висипаємо просіяне борошно, цукор, дріжджі, сіль, все ретельно перемішуємо.

В іншу миску розбиваємо яйця і додаємо до них розтоплене вершкове масло та тепле молоко. Перемішуємо вінчиком.

Вливаємо яєчну суміш у сухі інгредієнти та замішуємо тісто. Вимішуємо близько 10 хвилин.

Потім додаємо родзинки, які потрібно заздалегідь залити окропом на 5-10 хвилин, вимішуємо.

Викладаємо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплі на 1,5 години.

Готуємо шоколадне тісто: просіяне борошно з'єднуємо з дріжджами, цукром та какао. В іншу миску розбиваємо яйця і додаємо до них розтоплене вершкове масло та тепле молоко. Перемішуємо вінчиком.

Вливаємо яєчну суміш у сухі інгредієнти та замішуємо шоколадне тісто. Вимішуємо близько 10 хвилин, потім додаємо родзинки.

Викладаємо шоколадне тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплі на 1,5 години.

Читайте також: Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.

Готуємо шоколадну скоринку: з'єднуємо борошно, какао, цукор, розпушувач, додаємо яйце та розм'якшене вершкове масло. Замішуємо густе тісто.

Загортаємо в харчову плівку та відправляємо на 1 годину в холодильник.

Коли тісто підійде, обминаємо його та ділимо на 4 частини.

Кожен шматочок тіста викладаємо на пергамент і розрівнюємо в пласт товщиною приблизно 7-10 мм. Те саме робимо і з шоколадним тістом.

Потім на біле тісто викладаємо шоколадне і разом з пергаментом скручуємо в рулет, потім формуємо кулю. Повторюємо те саме з іншими частинами тіста – в результаті вийде 4 заготовки для паски.

Тісто для шоколадної скоринки виймаємо з холодильника та ділимо на 4 частини. Кожну частину розкочуємо за допомогою качалки між двома частинами пергаменту.

У центр викладаємо заготовку, формуємо кулю разом із шоколадною скоринкою, потім занурюємо в перемелену кокосову стружку. Викладаємо у форму для випікання.

Залишаємо шоколадні паски в теплі на 30-40 хвилин.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С і випікаємо вологі паски з шоколадом приблизно 40 хвилин.

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: прості способи врятувати випічку.
  2. Блогерка поділилася рецептом оригінальної паски, яку можна навіть не прикрашати: відео.
  3. Як приготувати італійську паску мпанетоне, яка довго не черствіє: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.