img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Великдень 2024 - чому паска не вдається, головні причини і як їх виправити
Господиням-початківцям на замітку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Вівторок, 30 квітня 2024, 16:07
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

В цю неділі, 5 травня, православні та греко-католики відзначатимуть Великдень. Багато господинь вже планують святкове меню з м'ясними стравами, салатами, а також традиційною випічкою – паскою, яку можна приготувати як на дріжджах, так і спробувати на заквасці. theLime розбирався, чому паска може не вийти і як виправити поширені помилки.

Про це розповіла відома кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.

Читайте також: В які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.

Найпоширеніші варіанти, коли паски не виходять:

1. Тісто на паску не піднімається.

2. Паска тріскається.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

3. Після випікання паска западає всередину.

4. Паска має різкий запах і присмак дріжджів.

5. Пригорає верхівка паски.

Читайте також: Як зробити форми для пасок із пергаменту: лайфхак, який збереже кошти.

Фото: pixabay.com

Тісто не піднімається

Причин може бути кілька: несвіжі дріжджі, їхня невелика кількість. Також дріжджі не спрацюють у холодній воді чи молоці або ж, навпаки, загинуть, якщо розчиняти їх у гарячій рідині.

Щоб зрозуміти, спрацювали дріжджі або ні, ми готуємо спочатку опару, а потім уже основне тісто.

Якщо бачите, що готове тісто не росте, спробуйте додати ще трохи розчинених дріжджів і почекати.

Паска тріскається

Це відбувається тоді, коли тісто надто густе. А ще тоді, коли тісто недостатньо підросло у формі для паски. Тому звертаємо увагу не на час, а на об'єм. Тісто у формі має збільшитися в об'ємі майже в 3 рази.

Паска западає всередину

Причина тісто було занадто рідким, або коли воно недостатньо пропечене всередині. Ще таке буває, якщо дуже низька температура в духовці. Паски, особливо великі, ставимо в розігріту духовку. Потім температуру зменшуємо.

Паска має різкий запах і присмак дріжджів

Причина – тісто перекисло, тобто надто довго вистоювалось. Важливо ще на етапі опари не перетримати тісто. І час сходження у всіх різний – це залежить від температури середовища.

Верхівка паски пригорає

Час випікання залежить від розмірів форми. Чим більше форма, тим довше печемо паски. Якщо зверху верхівка пригорає, робимо шапочку із алюмінієвої фольги. Важливо також орієнтуватися саме на свою духовку.

Крім того, кулінар і блогер рекомендує заздалегідь потренуватися і зробити "репетицію" з невеликою кількістю тіста - оскільки за рік навіть найдосвідченіші господині можуть забути, як пекти паски.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.
  2. Святкове меню на Великдень-2024: приготуйте ніжну буженину з телятини у духовці.
  3. Не тільки сіль: що додати у воду при варінні яєць, щоб вони добре чистилися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Великдень 2024 - чому паска не вдається, головні причини і як їх виправити
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Великдень 2024 - чому паска не вдається, головні причини і як їх виправити
Господиням-початківцям на замітку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Вівторок, 30 квітня 2024, 16:07
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

В цю неділі, 5 травня, православні та греко-католики відзначатимуть Великдень. Багато господинь вже планують святкове меню з м'ясними стравами, салатами, а також традиційною випічкою – паскою, яку можна приготувати як на дріжджах, так і спробувати на заквасці. theLime розбирався, чому паска може не вийти і як виправити поширені помилки.

Про це розповіла відома кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.

Читайте також: В які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.

Найпоширеніші варіанти, коли паски не виходять:

1. Тісто на паску не піднімається.

2. Паска тріскається.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

3. Після випікання паска западає всередину.

4. Паска має різкий запах і присмак дріжджів.

5. Пригорає верхівка паски.

Читайте також: Як зробити форми для пасок із пергаменту: лайфхак, який збереже кошти.

Фото: pixabay.com

Тісто не піднімається

Причин може бути кілька: несвіжі дріжджі, їхня невелика кількість. Також дріжджі не спрацюють у холодній воді чи молоці або ж, навпаки, загинуть, якщо розчиняти їх у гарячій рідині.

Щоб зрозуміти, спрацювали дріжджі або ні, ми готуємо спочатку опару, а потім уже основне тісто.

Якщо бачите, що готове тісто не росте, спробуйте додати ще трохи розчинених дріжджів і почекати.

Паска тріскається

Це відбувається тоді, коли тісто надто густе. А ще тоді, коли тісто недостатньо підросло у формі для паски. Тому звертаємо увагу не на час, а на об'єм. Тісто у формі має збільшитися в об'ємі майже в 3 рази.

Паска западає всередину

Причина тісто було занадто рідким, або коли воно недостатньо пропечене всередині. Ще таке буває, якщо дуже низька температура в духовці. Паски, особливо великі, ставимо в розігріту духовку. Потім температуру зменшуємо.

Паска має різкий запах і присмак дріжджів

Причина – тісто перекисло, тобто надто довго вистоювалось. Важливо ще на етапі опари не перетримати тісто. І час сходження у всіх різний – це залежить від температури середовища.

Верхівка паски пригорає

Час випікання залежить від розмірів форми. Чим більше форма, тим довше печемо паски. Якщо зверху верхівка пригорає, робимо шапочку із алюмінієвої фольги. Важливо також орієнтуватися саме на свою духовку.

Крім того, кулінар і блогер рекомендує заздалегідь потренуватися і зробити "репетицію" з невеликою кількістю тіста - оскільки за рік навіть найдосвідченіші господині можуть забути, як пекти паски.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.
  2. Святкове меню на Великдень-2024: приготуйте ніжну буженину з телятини у духовці.
  3. Не тільки сіль: що додати у воду при варінні яєць, щоб вони добре чистилися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••