Лайм

Приготуйте ці швидкі закуски на Великдень-2024: рецепти смачних страв

Зробити їх можна навіть тоді, коли вже прийшли гості

До свята світлого Христового Воскресіння залишається все менше днів, а це означає, що саме час закінчити з визначенням страв для святкового столу. Раніше ми ділилися рецептами паски на заквасці та буженини з телятини, а цього разу публікуємо інструкцію з приготування швидких закусок. Детальні рецепти, якими можна доповнити цей православний Великдень, знайдете нижче на сторінці.

Читайте також: Деякі продукти навіть подешевшали: скільки коштує зібрати великодній кошик в 2024 році.

Фото: Getty Images

Фаршировані яйця

Інгредієнти: варені яйця, консервований тунець (1 банка), зелена цибуля, кріп, майонез (2 ст. л.), сіль за смаком.

Приготування:

Яйця відварюємо круто – 10 хвилин після закипання води. Заливаємо їх холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть. Потім очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки. Викладаємо їх у невелику миску чи тарілку, додаємо нарізану зелень, консервований тунець та майонез. Перемішуємо до однорідності.

Начиняємо половинки білка отриманою сумішшю, за бажанням також можна прикрасити фаршировані яйця гілочкою руколи.

Фото: pinterest.com

Читайте на тему: Пам'ятка кулінара: скільки варити яйця після кипіння, щоб були круті, рідкі або в мішечок.

Запечені перці

Інгредієнти: болгарський перець (2 шт.), філе куряче, твердий сир, помідори чері, сир фета.

Інгредієнти для заливки: яйце (1 шт.), сметана (3 ст. л.), вершки 15-20% (100 г), сіль, сухий часник, орегано.

Приготування:

Куряче філе заздалегідь відварюємо до готовності – 20-25 хвилин у підсоленій воді. Потім чекаємо, доки воно охолоне, нарізаємо.

Болгарські перці промиваємо в проточній воді, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і серцевину. Помідори чері також споліскуємо у воді.

Фету нарізаємо, а твердий сир тремо на терці.

Для заливки змішуємо в глибокій ємності яйце, сметану, вершки, сіль та спеції. Перемішуємо за допомогою вінчика.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, кладемо половинки болгарського перцю. У нього викладаємо курку, томати, шматочки фети та натертий твердий сир.

Ставимо в духовку і запікаємо при 190°С приблизно 30 хвилин.

Фото: pinterest.com

Читайте також: У які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції.

Салат з куркою

Інгредієнти: філе курки (1 шт.), сир (300 г), мариновані гриби (300 г), помідори (3 шт.), майонез (170 г), сіль, перець.

Приготування:

Куряче філе відварюємо до готовності – 20-25 хвилин після закипання у підсоленій воді. Потім чекаємо, доки воно охолоне, нарізаємо кубиком.

Твердий сир та мариновані гриби також ріжемо.

Помідори промиваємо у проточній воді, нарізаємо середнім кубиком.

Викладаємо всі інгредієнти в салатник, додаємо сіль, спеції та майонез. Перемішуємо та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні