Кожна досвідчена господиня має свої перевірені часом лайфхаки, які допомагають швидше впоратися з побутовими завданнями, але при цьому заощадити кошти і сили. І якщо ви вже знаєте, куди покласти листя салату, щоб воно якомога довше залишалося свіжим, візьміть собі на замітку, які продукти не можна зберігати в пакетах.
Про це йдеться у повідомленні на сайті "Сім'я і дім".
Читайте також: Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом.
Які продукти не можна зберігати у пакетах?
Хліб
Зберігання хліба в поліетиленовому пакеті може збільшити вологість та сприяти розвитку плісняви. Хліб краще зберігати в паперовому пакеті, який допоможе зберегти хрустку скоринку.
Тверді сири
Сирам необхідно повітря для збереження свіжості та аромату. Зберігання в поліетиленовому пакеті може призвести до конденсації вологи, що своєю чрегою призведе до росту бактерій та плісняви.
Банани
Якщо зберігати банани в поліетиленовому пакеті, це може затримати етилен – газ, який вони виробляють під час дозрівання. Це може призвести до нерівномірного дозрівання або передчасного псування.
Кава
Каву краще зберігати у непрозорому, герметичному контейнері. Зберігання кави в поліетиленовому пакеті може призвести до втрати аромату через поглинання запахів довкілля.
Читайте також: Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.
Зелень
Для зберігання зелені не обов'язково використовувати поліетиленові пакети, тому що вони не дають продуктам дихати, через що ті швидко псуються. Невеликі пучки зелені можна зберігати в холодильнику у склянках із водою як букети.
Картопля, цибуля, часник
Ці коренеплоди та бульби краще зберігати у прохолодному темному місці з гарною вентиляцією. Поліетиленові пакети перешкоджають циркуляції повітря, що може призвести до підвищеної вологості та сприяти процесу гниття.
Гриби
Гриби швидко вбирають вологу, тому зберігання в поліетиленовому пакеті може сприяти псуванню. Краще зберігати їх у паперовому пакеті чи контейнері.
Випічка
У пакетах не варто зберігати випічку, краще залишити її на тарілці, прикривши серветкою.
Жирні продукти
Різні ковбаси і навіть вершкове масло найкраще зберігають свої смакові якості, якщо упаковані в пергаментний папір чи фольгу.
- Раніше ми розповіли, що робити з цибулею, яка проросла.
- Читайте також на theLime про кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися.