Наприкінці весни та влітку багато господинь люблять балувати своїх близьких різними салатами та стравами з петрушкою, кропом, кінзою, руколою та базиліком. Однак часто стикаються з поширеною проблемою – навіть у холодильнику зелень у пакетах починає в'янути або покриватися пліснявою буквально на другу добу. theLime вирішив розповісти про метод, завдяки якому салат можна зберегти до 3-х тижнів.
Про це йдеться у повідомленні на сайті express.co.
Читайте також: Що робити з цибулею, яка проросла: практичні способи застосування.
Так, користувач з ніком @emma_mavilla на своїй сторінці в TikTok показала лайфхак, як правильно підготувати салат, щоб він довше зберігався.
Спочатку салат необхідно промити. Потім викласти його у спеціальну центрифугу, щоб видалити надлишки води. Якщо у вас її немає, тоді можна обсушити листя салату або іншу зелень на паперових рушниках або викласти на друшляк.
Якщо у вас вузький контейнер, салат потрібно нарізати, щоб не пошкодити листя при спробі втиснути його у ємність.
Потім беремо великий пластиковий контейнер і кладемо на дно два складені паперові рушники, додаємо дві жмені салату. І так, чергуючи шари, повторюємо, поки не заповнимо весь контейнер. Тепер зелень можна відправити на зберігання у холодильник.
- Раніше ми розповіли, що додати у воду при варінні яєць, щоб вони добре чистилися.
- Читайте також на theLime, які 4 предмети в жодному разі не можна чистити оцтом.
Цікаві новини для вас:
- Чому листовий салат виростає гірким: найпоширеніші помилки при вирощуванні.
- Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості та доступні засоби.
- Фатальне "сусідство": що заборонено садити поруч із цибулею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.