Лайм

Оцет, нашатирний спирт та інші засоби, які допоможуть вивести запах секонд-хенду з речей

Що робити, якщо просте прання не допомагає

Секонд-хенди приваблюють людей своєю доступністю та можливістю знайти унікальні речі. Єдиний недолік вживаного одягу – неприємний запах, що є результатом дезінфекції речей спеціальними засобами. Популярним методом видалення різкого запаху є оцет і сода, проте існують ще й інші способи, про які ми докладніше розповімо у цьому матеріалі.

Читайте також: Кімнатні капці неприємно пахнуть: як позбутися запаху за допомогою підручних засобів.

Фото: unsplash.com

Замороження

Цей метод допоможе знизити інтенсивність їдкого запаху формальдегіду та знищить бактерії. Для цього помістіть речі із секонд-хенду в пакет і відправте в морозилку. Потримайте у холоді кілька годин. Після чого дістаньте та замочіть у холодній воді. Через кілька годин випрайте річ у гарячій воді.

Взимку додатковим етапом може бути розвішування одягу на ніч на морозній погоді. Цей крок слід виконувати перед тим, як помістити речі у морозильну камеру.

Розчин з оцтом

Спосіб з оцтом користується популярністю завдяки тому, що оцет є природним дезінфектантом та доступним інгредієнтом. Для цього методу в 10 л гарячої води розведіть 100 мл оцту і додайте 50 г харчової соди. В отриманому розчині замочіть речі з секонд-хенду на 8-12 годин, потім випрайте та прополощіть.

Читайте також: Це не гігієнічно: експерт розповіла про грубу помилку під час прання спідньої білизни.

Нашатирний спирт

Щоб усунути запах секод-хенду цим способом, розведіть 1 ст.л. 10% нашатирного спирту в 5 л теплої води і помістіть туди одяг. Час замочування залежить від типу тканини. Речі з натуральної тканини тримайте в розчині 1 годину, із синтетичної – 6 годин. Після замочування просушіть одяг на свіжому повітрі.

Потім випрайте в пральній машині при максимально допустимій для тканини температурі з додаванням ополіскувача або кількох крапель будь-якого ефірного масла. Знову просушіть одяг на вулиці.

Морська сіль

На 5 кг одягу знадобиться близько 1 кг ароматизованої солі без барвників. У глибоку миску налийте воду та розведіть морську сіль. Помістіть одяг у сольовий розчин і залиште на 2 години. Випрайте в пральній машинці з додаванням порошку або руками, підливаючи час від часу гарячу воду.

Додавання подвійної порції порошку

Цей метод ефективний, якщо запах не надто виражений. Випрайте речі в пральній машинці з подвійною порцією порошку з дезодоруючими та антисептичними властивостями. Температура прання має бути максимальною, яка підходит саме для цього типу тканини. Потім речі прополоскайте із застосуванням кондиціонера для одягу. Просушіть на свіжому повітрі, а краще на сонці. Провітрюйте протягом 2-3 днів.

Дізнайтеся також, як прати джинси в пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем