Лайм

Як обробити рослини борною кислотою, щоб збільшити кількість зав'язі: корисні поради

Таке добриво підходить для помідорів, перцю та інших рослин

Підживлення - важливий етап у догляді рослин. За допомогою добрив городники вносять у ґрунт мікроелементи, яких бракує овочам і ягодам. Раніше ми розповідали, як використовувати добриво з кефіру, а в цьому матеріалі розберемося, як обробити овочеві культури борною кислотою.

У газеті "Сільські вісті" опублікували корисні поради щодо підживлення та розповіли, яких помилок припускаються городники при приготуванні добрива з борної кислоти.

Читайте також: Які добрива потрібні огіркам, щоб дали багато врожаю: поради городникам.

Фото: unsplash.com

Борна кислота швидко розчиняється у воді за температури 80 градусів, не втрачаючи своїх властивостей. У теплій або холодній воді вона перетвориться на грудочки і корисного розчину для рослин не вийде.

Розчин з борної кислоти використовують для підживлення овочів та фруктів 3-5 разів на сезон. Допускається внесення добрива через 10 днів, але краще враховувати важливі стадії розвитку рослини.

Найчастіше борну кислоту не використовують самостійно, а поєднують її з іншими речовинами для комплексного підходу. Таке підживлення підходить як для рослин у теплицях, так і на городі.

Розчин з борної кислоти допомагає збільшити кількість зав'язей, захищає від хвороб та працює як добавка для розвитку листової маси.

Читайте також: Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників.

Як приготувати добриво з борної кислоти

Знадобиться:

  • борна кислота – 1-1,5 г;
  • марганцівка – 1 склянка розчину темно-рожевого кольору;
  • молоко – 1 склянка;
  • йод – 60 крапель;
  • сечовина – 1 ст.

У склянці гарячої води (не окропу) розводять борну кислоту. Додають марганець (на кінчику ножа), молоко, йод та сечовину. Перемішують, виливають у розпилювач та додають 10 л води.

Отриманим розчином обробляють помідори, перець та інші овочеві культури. Обприскують весь кущ, але не доводять до стікання розчину з листя.

Дізнайтесь також, чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину