Існує безліч цікавих рецептів млинців, але всі господині люблять, коли вони виходять тонкими, ароматними та еластичними. І якщо ви робили їх з м'ясом і соусом бешамель, цього разу приготуйте шоколадні налисники з вишневою начинкою. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилися на YouTube-каналі "Mil Alexx. Рецепти та тренування".
Читайте також: Простий рецепт до сніданку: як приготувати мініпанкейки з банановою начинкою.
Інгредієнти для шоколадних млинців: молоко (500 мл), борошно (225 г), вершкове масло (40 г), яйця (3 шт.), цукор (40 г), ванільний цукор (10 г), сіль (щіпка).
Інгредієнти для начинки: вишня без кісточки (400 г), цукор (2 ст. л.), крохмаль (2 ст. л.), кисломолочний сир (350 г), цукрова пудра (2 ст. л.), ванільний цукор (1 ст. л.), вершки чи сметана (50 г).
Приготування:
Готуємо млинці: розбиваємо в глибоку миску яйця, висипаємо цукор, ванільний цукор і дрібку солі, перемішуємо все вінчиком.
Вливаємо половину теплого молока і поступово висипаємо борошно, просіяне через сито какао, продовжуючи вимішувати всю масу вінчиком.
В кінці вливаємо розтоплене вершкове масло і молоко, що залишилося. Перемішуємо, тісто на млинці готове.
Розігріваємо сковороду з маслом і смажимо шоколадні млинці з одного боку 1,5-2 хвилини, перевертаємо, з іншого боку - 15-30 секунд.
Читайте також: Кулінарка поділилася секретом смачних домашніх млинців та рецептами цікавих начинок.
Приготуємо вишневу начинку: до розмороженої вишні додаємо цукор та крохмаль, проварюємо, помішуючи на слабкому вогні до загустіння. Даємо повністю охолонути.
У кисломолочний сир додаємо вершки та цукор, подрібнюємо масу блендером до однорідності.
На один млинець викладаємо і вишневу і сирну начинку, підгинаємо краї і скручуємо млинець. Виконуємо те саме з іншими.
Подаємо апетитні шоколадні налисники до столу на сніданок або як перекус.
- Раніше ми розповіли, що тонкі млинці можна готувати не лише на молоці, а й на кефірі.
- Читайте також на theLime, що можна загорнути в млинці.