Панкейки – один із символів американської кухні, проте нині їх люблять подавати й в українських сім'ях. Їх готують традиційним способом або вдаються до кулінарних експериментів. Якщо хочете урізноманітнити домашнє меню, приготуйте панкейки за рецептом блогерки Дарини Сіліної. На своїй кулінарній сторінці man_darinka.food вона розповіла, як зробити бананові панкейки з какао та вівсянкою.
Інгредієнти: стиглі банани (2 шт.), курячі яйця (2 шт.), вівсяні пластівці швидкого приготування (3 ст.л.), какао (1 ст.л.), розпушувач (1 ч.л.), ванілін (1 щіпка), сіль (1 щіпка), мелена кориця (0,25 ч.л.).
Читайте також: Пишні солодкі оладки - улюблена страва з дитинства: як їх приготувати на кефірі.
Приготування:
У чаші блендера з'єднуємо яйця та порізані кружальцями банани. У яєчно-бананову суміш додаємо вівсяні пластівці, какао-порошок, розпушувач, сіль, ванілін та мелену корицю. Подрібнюємо на максимальній швидкості блендера протягом 30 секунд до отримання однорідної маси.
На розігріту суху сковорідку викладаємо 2 столові ложки тіста і формуємо круглий млинець діаметром близько 10 см. Готуємо на середньому вогні по одній хвилині з кожного боку. Із зазначених інгредієнтів має вийти 10 пишних та запашних панкейків.
Подаємо бананові панкейки теплими. За бажанням доповнюємо медом, улюбленим джемом або ягідним соусом.
Дізнайтеся також, як приготувати панкейки на йогурті: покроковий рецепт американських млинців.