Лайм

Це ми їмо на Великдень і таким мав бути борщ: Клопотенко розкрив важливу кулінарну традицію українців

Українці здавна використовували кулінарну технологію коптіння для багатьох продуктів – і для повсякденних страв і на свята.

Про це розповів шеф-кухар Євген Клопотенко у власному блозі на YouTube.

Зокрема, він навів приклад гнічених слив, які готуються за допомогою подачі диму через трубу в підземний резервуар.

"Підкопчене в Україні є чимось важливим, фундаментальним. Бо "вудити" чи "будити" на Заході України, коптити – це важлива частина нашого смаку", - розповів кухар.

Він навів історичні приклади приготування українських страв за допомогою технології коптіння.

"Навіть буженина від слова "будити" – це копченість, копчений шматок м'яса. Це ми їмо на наш Великдень – одне з головних релігійних свят. Це у наших венах. І борщ – теж копчений, здавна мав бути з печі", - зазначив Євген Клопотенко.

Раніше Євген Клопотенко анонсував вечір приготування українських церковних страв з очільником ПЦУ Епіфанієм.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг