Лайм

Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак

Шви між плитками старіють швидше за саму плитку

Керамічна плитка завжди була популярним вибором для оздоблення підлоги, стін та інших поверхонь на кухні та у ванній завдяки своїй міцності та довговічності. Однак затирка на швах між плитками першою починає виходити з ладу і втрачає свій вигляд раніше, ніж сама плитка. Найкращий спосіб "вдихнути" нове життя у вашу плитку – відреставрувати її.

Про перевірений і простий лайфхак, який допоможе зробити шви на плитці знову білими, розповіли автори порталу Bob Vila.

Читайте також: Як захистити свій будинок від надмірної вологості: 5 порад, щоб позбутися грибка і цвілі.

Якщо ваша підлога, оздоблення або облицювання ванни стало виглядати застарілим, не потрібно замінювати все облицювання, для цього спробуйте відновити її білизну.

Очищення затирки

У деяких випадках на затирці можуть бути плями або забруднення, особливо якщо ви маєте справу з підлогою, по якій ходить багато людей. В продажу є багато засобів для чищення затирки та плитки, але ви можете зробити це самостійно за допомогою перекису водню та харчової соди.

Налийте трохи перекису водню на шви і пройдіться по них щіткою протягом кількох секунд. Потім на шви насипте харчову соду зверху і залиште на кілька хвилин.

Після цього заберіть залишки соди і промийте підлогу водою. Ваша підлога сяятиме чистотою а шви на плитці знову стануть білими.

Фарбування швів

Якщо колір вашої затирки просто застарів або потьмянів, ви можете використати фарбу для затирки, щоб вона знову виглядала новою. Барвники для затирки наносяться безпосередньо на наявну затирку. Цей процес не складний, але трохи виснажливий і трудомісткий. Майте на увазі, що це спрацює, лише якщо ваша затирка пориста (як більшість затирок).

Читайте також: Знову буде білосніжним: ці натуральні засоби очистять унітаз від іржі та нальоту.

Заміна затирки

Якщо ваша затирка сколюється, тріскається або розсипається, ви можете видалити її та замінити новою затиркою. Це може здатися складним завданням, на перший погляд, але якщо ви оберете правильний інтрумент, робота не здасться важкою. Але в цьому разі краще звернутися до фахівця, який має досвід проведення відповідних робіт по заміні затирки.

Після очищення, фарбування або заміни затирки обов’язково використовуйте герметик для затирки, щоб захистити її та полегшити очищення в майбутньому. Герметики для затирки допомагають уникнути плям на затирці, а також захищають її від вологи та цвілі. Це варте невеликих витрат часу та грошей, щоб захистити вашу важку роботу та оновлену поверхню плитки!

Цікаві новини для вас:

  1. Як почистити раковину з нержавіючої сталі: буде знову сяяти, як нова.
  2. Як позбутися неприємного запаху після миття підлоги: покрокова інструкція та поради.
  3. Як зробити засіб для очищення духовки своїми руками.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто