Якщо ваш ніж більше не може розрізати паперовий рушник або ніжну м’якоть помідора, це означає, що прийшов час його наточити. Експерти розповіли про цікавий лайфхак, який допоможе зробити це в домашніх умовах дуже легко і просто. Весь секрет у застосуванні несподіваного інгредієнта.
Про це пише видання Sante+.
Читайте також: Як зберегти хліб свіжим надовго: корисні лайфхаки.
Спробуйте цей спосіб наточування ножів і ви дійсно оціните його ефективність. Йдеться про використання звичайної зубної пасти. Звісно, вам ще знадобляться певні навички обережного поводження з гострими предметами, тож краще провести тест з іншим не таким небезпечним предметом.
Необхідні матеріали:
- тупий ніж, який ви хочете заточити;
- будь-яка зубна паста;
- паперовий рушник;
- порцелянова миска або тарілка, яка має абразивну основу;
- сіль і білий оцет;
- щітка для посуду.
Читайте також: Як розморозити м'ясо з 5 хвилин: хитрий лайфхак.
Як наточити ніж в домашніх умовах
З обох боків чистого ножа намажте трохи зубної пасти і протріть нею лезо за допомогою паперового рушника. Будьте обережні з гострою стороною ножа, щоб не поранитися.
Переверніть миску догори дном, насипте на її край чайну ложку солі та додайте чайну ложку білого оцту. Ця суміш викличе хімічну реакцію, яка зробить процес заточування вашого леза більш ефективним.
Рухайте лезо ножа в одному напрямку під кутом заточування 20 градусів, уникаючи непотрібних рухів назад.
Повторіть ту саму операцію з іншого боку, щоб заточити обидві сторони леза.
Промийте ніж у чистій воді за допомогою щітки для миття посуду. Таким чином ви продовжите термін служби ваших улюблених ножів і заощадите час і ефективність на кухні.
- Раніше ми розповідали, як швидко висушити випрану білизну, якщо на вулиці дощ, а батареї не гріють.
- Читайте також на theLime, як вдома зробити ліхтар з підручних засобів.