Лайм

Яблучний хлібчик, який складається лише з начинки - рецепт ароматної випічки

20 хвилин - і кличте друзів на чаювання!

Випічка з фруктами - це окремий вид кулінарного мистецтва, адже рецептів смачних пирогів, тартів, кексів з яблуками, грушами, сливами та іншими фруктами просто тисячі. Але це настільки смачно, що кондитери не втомлюються фантазувати і придумувати нові і нові варіанти смаколиків.

Цікавим рецептом ще однієї варіації на тему яблучного пирога поділилася фудблогерка Юлія Сенич.

Читайте також: Польський яблучний пиріг під меренговою "хмаринкою" - рецепт неймовірно ніжної випічки.

За її словами, цей ароматний яблучний хлібець складається лише з начинки.

Інгредієнти:

  • яблука - 800 г,
  • яйця - 3 шт,
  • борошно - 70 г,
  • молоко - 100 мл,
  • масло вершкове або олія - 20 г,
  • розпушувач - 1 ч.л,
  • цукор - 50-70 г,
  • ванільний цукор або кориця
  • вершкове масло (на верх хлібця).

Читайте також: Гарбузовий чізкейк без випікання: рецепт "найосіннішого" десерта.

Як приготувати яблучний хлібець

1. Яйця збиваємо міксером або вінчиком до пишної піни. Додаємо молоко кімнатної температури та розтоплене вершкове масло.

2. Всипаємо цукор та просіяне борошно разом з розпушувачем. Додаємо ванільний цукор або корицю і перемішуємо до поєднання.

3. Натираємо яблука, які за бажанням можна очистити від шкірки, на тонкі слайси на тертці або нарізаємо.

4. Яблука викладаємо шарами у форму, застелену пергаментом та змащену олією, кожен шар при цьому поливаємо тістом.

В кінці зверху викладаємо декілька шматочків масла та присипаємо корицею чи ванільним цукром.

5. Випікаємо при температурі 180 градусів 35-45 хв.

За словами блогерки, її рецепт розрахований на стандартну форму для випічки довжиною 25 см, шириною 11 см, висотою 7 см.

"Хлібець виходить вологий і дуже запашний! Для тих, хто полюбляє "суху" випічку по типу печива - не печіть або додавайте більше борошна, але то вже вийде кекс", - резюмувала авторка відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом - потіште себе смаком Франції.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні