Лайм

Пиріг галета став хітом серед господинь: як приготувати простий пиріг з яблуками

Готується вона без зайвого клопоту

Галета - пиріг, в якому поєднуються тонке хрустке тісто та соковита ягідна або фруктова начинка. Якщо влітку ми готували випічку з ароматною полуницею, то восени популярними стають варіанти із сезонними фруктами. Галета з яблуками і грушами буде найкращим вибором для домашнього чаювання. Розповідаємо, як її приготувати.

Читайте також: Якщо вдома є груші, варто приготувати смачний варіант шарлотки: рецепт пирога.

Інгредієнти для тіста: борошно (180 г), сіль (щіпка), сода (0,5 ч.л. + оцет для погашення) або розпушувач, вода (70 мл), олія (70 мл).

Інгредієнти для начинки: крохмаль кукурудзяний (1 ст.л.), цукор (2 ст.л.), ванільний цукор (10 г), яблука (3-4 шт.), груші (3 шт.).

Фото: unsplash.com

Приготування:

У сотейник влийте воду та олію. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння.

В окремій ємності змішайте борошно, сіль, соду, погашену оцтом (або розпушувач) і додайте суміш води та олії. Замісіть тісто, перекладіть його в чисту миску, накрийте харчовою плівкою або тарілкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Робочу поверхню або силіконовий килимок застеліть пергаментом, викладіть тісто і тонко розкотайье. Виріжте коло.

Читайте також: "Невидимка" – французький яблучний пиріг, який став хітом в інтернеті: як його зробити.

В окремій мисці з'єднайте крохмаль, цукор, ванільний цукор. Викладіть сухі інгредієнти на тісто, залишаючи кілька сантиметрів від краю.

Яблука та груші очистіть від шкірки, видаліть серцевину і розкладіть зверху на тісто з крохмалем і цукром. Краї тіста загорніть, щоб вийшла галета. Краї пирога можна змастити яйцем і прикрасити мигдальними пластівцями.

Випікайте у розігрітій до 180 градусів 30 хвилин.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні