Галета - пиріг, в якому поєднуються тонке хрустке тісто та соковита ягідна або фруктова начинка. Якщо влітку ми готували випічку з ароматною полуницею, то восени популярними стають варіанти із сезонними фруктами. Галета з яблуками і грушами буде найкращим вибором для домашнього чаювання. Розповідаємо, як її приготувати.
Читайте також: Якщо вдома є груші, варто приготувати смачний варіант шарлотки: рецепт пирога.
Інгредієнти для тіста: борошно (180 г), сіль (щіпка), сода (0,5 ч.л. + оцет для погашення) або розпушувач, вода (70 мл), олія (70 мл).
Інгредієнти для начинки: крохмаль кукурудзяний (1 ст.л.), цукор (2 ст.л.), ванільний цукор (10 г), яблука (3-4 шт.), груші (3 шт.).
Приготування:
У сотейник влийте воду та олію. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння.
В окремій ємності змішайте борошно, сіль, соду, погашену оцтом (або розпушувач) і додайте суміш води та олії. Замісіть тісто, перекладіть його в чисту миску, накрийте харчовою плівкою або тарілкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Робочу поверхню або силіконовий килимок застеліть пергаментом, викладіть тісто і тонко розкотайье. Виріжте коло.
Читайте також: "Невидимка" – французький яблучний пиріг, який став хітом в інтернеті: як його зробити.
В окремій мисці з'єднайте крохмаль, цукор, ванільний цукор. Викладіть сухі інгредієнти на тісто, залишаючи кілька сантиметрів від краю.
Яблука та груші очистіть від шкірки, видаліть серцевину і розкладіть зверху на тісто з крохмалем і цукром. Краї тіста загорніть, щоб вийшла галета. Краї пирога можна змастити яйцем і прикрасити мигдальними пластівцями.
Випікайте у розігрітій до 180 градусів 30 хвилин.
- Швидкий пиріг вихідного дня: як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді.