Лайм

Польський яблучний пиріг під меренговою "хмаринкою" - рецепт неймовірно ніжної випічки

Він не залишить байдужим нікого!

У цього пирога тонкий прошарок тіста, багато соковитої начинки і все це зверху покрито ніжною меренгою - він наче яблучна хмаринка, легка та невагома!

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як готує польський яблучний пиріг і поділилася рецептом на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.

Це дуже смачна і ніжна випічка з найдоступніших продуктів, а результат точно сподобається всім - цей пиріг нікого не залишає байдужим.

Для тіста:

  • Яєчні жовтки - 4 шт,
  • Розмʼякшене масло - 200 г
  • Борошно - 150 г
  • Розпушувач - 1 ч.л

Жовтки збиваємо із маслом, додаємо борошно та розпушувач і замішуємо еластичне тісто. Ділимо його на 2 нерівних частини: меншу (1/3) загортаємо у плівку і відправляємо у морозилку, більшу (2/3) - в холодильник.

Для начинки:

  • Яблука - 1,5 - 2 кг
  • Цукор - 150 г (якщо дуже солодкі яблука, то цукру можна менше або зовсім не використовувати)
  • Сік і цедра 1 лимона

Очищені і натерті яблука тушкуємо в сковороді із цукром, цедрою та лимонним соком до повного випаровування вологи. Охолоджуємо.

Читайте також: Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом - потіште себе смаком Франції.

Для меренги

  • 4 яєчні білки
  • 180 г цукру

Збиваємо білки з цукром до крутої піни.

Як приготувати польський яблучний пиріг

Більшу частину тіста розкачуємо рівномірно - краще це зробити між двома листами пергаментного паперу. Вистеляємо тістом роз'ємну форму, формуючи бортики.

На тісто викладаємо охолоджені протушковані яблука, рівномірно розподіляючи начинку.

Зверху на яблука тремо на велику тертку половину меншої частини тіста, яка заморожувалася в морозилці. На тісто викладаємо меренгу, на меренгу знову тремо тісто, що залишилось.

Випікаємо яблучний пиріг в духовці при 180 градусах приблизно 40-60 хвилин.

"Орієнтуйтеся на колір тіста і меренги зверху. Почне підрумʼянюватися - діставайте. Подавати охолодженим!", - радить Світлана.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Що спекти замість шарлотки: рецепт смачного пирога з перетертими яблуками та кремом.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати