Шарлотка - це чудова домашня випічка, смак якої знайомий кожному з дитинства, але вона ніколи не набридає. Є безліч варіантів шарлотки, однак відома українська фудблогерка Лілія Цвіт багато років готує її за рецептом своєї мами - випічка виходить ніжна, м'яка і пухка.
Про це Лілія Цвіт розповіла у відео на своєму Youtube-каналі.
Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.
В цій шарлотці мало тіста і багато яблук, а готується вона за кілька хвилин і з простих продуктів.
"Готувати такий пляцок можна справді щодня, коли є яблука. Це "фірмовий" рецепт моєї мами, перевірений роками, а розходиться вона зі столу моментально", - розповіла Лілія.
Інгредієнти (на форму 20х30 см)
Для начинки:
- яблука очищені - 800 г
- кориця - 1 ч.л.
- манка -30 г
Для тіста:
- яйця - 6 шт.
- цукор -200 г
- ванільний цукор - 1 п.
- сода - 1 ч.л.
- оцет - 1 ст.л.
- борошно - 200 г
Читайте також: Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом - потіште себе смаком Франції.
Як приготувати шарлотку
Яблука очищуємо від шкірки і нарізаємо на пластинки товщиною 1 см. Додаємо до них 1 чайну ложку кориці і 30 г манки й гарно ретельно перемішуємо, щоб яблука запанірувалися у манці.
Готуємо бісквітне тісто: яйця збиваємо міксером з цукром і ванільним цукром до утворення світлої пишної маси.
До утвореної маси додаємо соду, погашену оцтом, і всипаємо борошно. Замішуємо тісто на низьких обертах міксера.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї підготовлені яблука, рівномірно розподіляючи по всій формі.
Заливаємо яблука бісквітним тістом.
Випікаємо шарлотку при температурі 170 градусів приблизно 40 хвилин, поки вона не підрум'яниться. Можна випікати на режимі "Конвекція".
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати киш – популярний французький пиріг із куркою, грибами та сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з яблуками.
Цікаві новини для вас: