Шефкухар та ресторатор Євген Клопотенко переконав, що чорнобривці - це не лише квітка, яку оспівують у піснях як символ материнської любові, рідного дому та батьківщини. Ця рослина може відіграти ключову роль у приготуванні смачного квасу.

Про це Євген Клопотенко розповів на своїй сторінці в Instagram.

Спочатку - родзинкиФото: instagram.com/klopotenko/

"Чорнобривці не для вази, а для ферментації. Так, з них квас. Дуже український, дуже ароматний. І з ноткою любові, звісно - бо без неї квас не працює", - заінтригував Євген.

Читайте також: Як приготувати лимонад вдома: 5 рецептів напою, що врятує в спеку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Найцікавіше, коли працюють квіти, цукор і дріжджіФото: instagram.com/klopotenko/

Він пояснив, що для цього рецепту знадобляться: 20 г сушених чорнобривців, сік із половини лимона, 150 г цукру, 1 ч. л. дріжджів , 50 г родзинок і 2,6–2,7 л води.

Квас стояв добуФото: instagram.com/klopotenko/

Спершу Євген додав у рідину родзинки. Згодом квіти, які можна придбати у будь-якій аптеці, цукор і дріжджі. Напій має настоятись протягом доби. На фінішній ноті варто злити все зайве і вуаля - згодом насоджуємось смаком та ароматом.

"Зробіть як я сказав у відео, потім процідіть, розлийте у пляшки й поставте в холодильник ще на день-два. Коли відкриєте - буде шипіти, пахнути літом і теплом. Цьом", - порадив шефкухар.

Раніше ми писали, як приготувати найсмачніше варення з аличі на зиму. Це варення не поступається смаком і користю абрикосам, персикам та сливам.

Цікаві новини для вас: